יום ראשון, 12 בינואר 2014

עוגת גבינה וריאציה על עוגת הגבינה האהובה של אתי אלבכרי

אין שבת בלי עוגת גבינה  בלי יוצא מן הכלל.
ומצב בו אכין אותה עוגה שבת אחרי שבת איננו נסבל, 
לכן הרפרטואר -ענק וגם מתכונים שאהבנו חוזרים בשינוי אדרת
  הפעם בחרתי "להתעלל" בזו של אתי אלבכרי. שיניתי את בסיס העוגה את הציפוי וגם את התיבול .

ככה זה עם מתכונים ותיקים תמיד חוזרים אליהם ועכשיו- המתכון המקורי מופיע בסוף הפוסט, אל תפספסו 

וככה זה הולך:


 תבנית עגולה בקוטר 26



בסיס: 


100 גר' שוקולד מריר
75 גר' חמאה מלוחה
200 גר' ביסקויטים פתי-בר מרוסקים

ממיסים את השוקולד עם החמאה, מערבבים עם הביסקויטים ושוטחים בתבנית 




מלית:


1 ק"ג גבינה לבנה % 5

1 כוס סוכר

5 ביצים שלמות

1 אינסטנט פודינג וניל+1 כף גדושה קמח רגיל

גרידה מלימון אחד (אפשר להחליף לתפוז)

1 כפית תמצית וניל

קרטון שמנת מתוקה (לא להקציף)



לערבב (לא חייבים במיקסר, אפשר בעזרת מטרפה) את כל המרכיבים יחד
לאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף את השמנת (הלא מוקצפת !) 
ולערבב היטב.


לשפוך בעדינות את תערובת הגבינות והביצים על התחתית


אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.

להציץ בתנור תוך כדי אפיה. 
העוגה עולה גבוה ומקבלת פיצוץ דקיק וגוון זהוב,בערך 45 דקות
בשלב זה כשנוצר הסדק למעלה אך העוגה עדיין טיפה נוזלית 
לא לתת לזה להפחיד אתכם
 

יש להוציא את העוגה מהתנור ולהניח על רשת הגז להתקרר.

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל

מקציפים את השמנת המתוקה עם שאר הרכיבים לקצפת נוקשה
 ומורחים על העוגה הקרה.

עוגת גבינה במיטבה אחרי לילה אחד לפחות במקרר.



את העוגה הזאת אפשר גם ככה:



מעניין שאת העוגה המקורית לא העלתי...

גם העוגה פה היא וריאציה על המקור:

הבסיס ביסקויטים טחונים עם חמאה
במלית הגבינה בחרתי לגרר תפוז
והציפוי:
2 שמנת חמוצה של פעם עם 2 שקיות סוכר וניל




את הוריאציה הבאה הכינה הג'וניורית שלי

לא היו ביסקויטים פתי בר 
אז 200 גר' עוגיות לוטוס
יחד עם 50 גר' חמאה
כעת: אפיה מוקדמת של 15 דקות תתן בסיס עמיד יותר לרטיבות של הגבינה
וכמובן פריך יותר

המילוי -זהה
היא לא אוהבת פרדס בעוגה שלה, אז לא היו קליפות מגוררות

והציפוי - פה השוס
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
וכשיש כבר קציפה יפה מוסיפים שמנת חמוצה אחת



עוד וורסיה צבעונית וטעימה לעוגה המופלאה


את הבסיס מהביסקויטים הטחונים העלתי גם לדפנות התבנית
ובהמשך
הכנתי פה מילוי מכוס אוכמניות טריות שהיו לי
בתוספת 1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
בישלתי עד שהאוכמניות התחילו להתפרק
הוספתי 1/2 1 כפיות קורנפלור בלול במים
המילוי הסמיך
כעת נותר רק לקרר היטב ולצקת על העוגה שהתקררה.
מעל
350 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות סוכר
וכף גדושה פודינג וניל ועוד מעט וניל לטעם.

במתכון המקורי הבסיס עשוי מ- 200 גר' פרורי בסקויטים
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר
ומעט קליפת לימון
מהדקים לתחתית התבנית ואופים בחום 180  מעלות כ- 15 דקות
מוציאים ומקררים.
המילוי זהה למה שרשום כבר מעל
וגם אופן האפיה.
את הציפוי יוצקים על העוגה שהתקררה מעט.
הציפוי :
2 שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
כפית קינמון


שימו לב למרקם המיוחד שמתקבל לעוגה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה