יום חמישי, 30 בינואר 2014

פילה אמנון מטוגן ברוטב קליל בניחוח טימין לימוני

רכיבים: 
 
נתחי פילה אמנון
קמח
מלח
פלפל שחור

שמן לטיגון

1 כוס ציר דגים*
1/2 חבילת עירית קצוצה
חופן טימין לימוני קצוץ

פרוסות שקדים קלויות
     



אופן הכנה: 
 
לשטוף את נתחי הפילה.

לצפות בקמח עם מעט מלח ופלפל שחור.

לטגן את הדגים ולהניח בצד.


במחבת להוסיף כוס ציר דגים, להרתיח ולצמצם ב 1/3.

להוסיף חצי חב' עירית קצוצה וחופן טימין לימוני קצוץ.

לתבל.


במחבת אחרת לקלות פרוסות שקדים. לפזר על הדגים
ולצקת את הרוטב.


*מתכון לציר דגים:
להכנת הציר משתמשים בעצמות דג, כל המרבה הרי זה משובח
מוסיפים לסיר:
2 ליטר מים
1 בצל חצוי
3 שיני שום
1 כרישה חתוכה לאורכה
3 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
כפית טימין
כפית גרגרי פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
1/2 כוס יין לבן יבש

מרתיחיםם את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות
מסננים, מקררים, אפשר להקפיא ולהשתמש כבסיס לרוטב לדגים 





וכמובן אי אפשר בלי וריאציות

אז הפעם המרתי את העירית והשקדים בבזיליקום ועגבניות שרי חצויות

ואת נתחי הדג המטוגנים הקפצתי קלות ברוטב 




וכשיש הרבה נתחי דג אפשר להניח את המטוגנים בתבנית
ופשוט לצקת עליהם מהרוטב








 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה