יום שלישי, 18 בפברואר 2014

טריו מאפינס דבש מוס פסיפלורה וטראפל שוקולד מריר

למוס פסיפלורה
330 גר' מיץ פסיפלורה טרי מסונן מגרעינים או מחית מוכנה
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
270 גר' שמנת מתוקה

הכנת מוס פסיפלורה:
מחממים מעט ממיץ הפסיפלורה
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים אל המיץ
• מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת. 

טראפלס:

חומרים לכ-50 יחידות:
250 גרם שוקולד מריר 80% שבור, קצוץ גס או במטבעות
200 מ”ל (12/3 כוסות) שמנת מתוקה 32% 
40 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות 
לציפוי:
2 כוסות אבקת קקאו הולנדית (כהה)

+ ממיסים שוקולד: שמים שוקולד בקערת זכוכית, מפעילים את המיקרוגל ל-20 שניות בעוצמה בינונית ומערבבים. מפעילים ל-20 שניות נוספות. חוזרים על הפעולה לפי הצורך. לחילופין אם אתם חוששים מחימום יתר של השוקולד, עדיף להמיס על בן מארי. בכל מקרה מפסיקים את ההמסה כאשר בשוקולד עדיין נותרים מעט גושים ומשלימים את תהליך ההמסה על ידי ערבוב. 
+ מכינים גנאש: 
מביאים שמנת לסף רתיחה. 
+ יוצקים על השוקולד המומס  טורפים במטרפה ידנית
עד שמתקבלת  תערובת חלקה ואחידה. 

בדר"כ להכנת טראפלס ממשיכים את אופן ההכנה כמתואר להלן:
+ יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות, רצוי מחוץ למקרר (במקרר הגנאש יאצור לחות ולא יתייבש כפי שהוא אמור). בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר. 
+ מעצבים: חותכים את הגנאש למרובעים בגודל 3 ס”מ ומגלגלים לכדורים. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.  
+ לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו על מגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי קקאו.

במקרה של הקינוח דנן יצקתי מהגנאש לתבנית סיליקון וקיררתי, כשהגנאש התמצק ניתן היה לשלוף את הטראפלס ולאפסן במקפיא או במקרר עד לשימוש.

מאפינס דבש:

ל12 יח'
1 1/2 כפיות אבקת קפה מעורב ב1/2 כוסמים רותחים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
6 כפות דבש
2 1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
2 ביצים
1/4 כוס שמן
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
מיץ מחיצי תפוז

אופן ההכנה:

בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים
בקערה שניה לערבב את כל החומרים הרטובים
לאחד את הקערות, לא לערבב יותר מידיי
לצקת לתבנית שקעים
לאפות 15 דקות בחום 170 מעלות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה