יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת מישמש

רכיבים: 
12 משמשים גדולים חצויים ומגולענים
1/3 כוס סוכר
3 כפות ברנדי משובח
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים במקום
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
 



אופן הכנה: 
משרים את המשמשים, את הסוכר ואת הברנדי בקערה במשך כחצי שעה.

שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים.

כשנוצר קצף תפוח מזרזפים פנימה את השמן תוך הקצפה

ואח"כ את  המיץ וקליפת הלימון ומיץ התפוזים.

רק בסוף מוסיפים את הקמח לערבוב קל.

משמנים  תבנית עוגה בקוטר 26.

מפזרים בתוך התבנית סוכר ומטלטלים, שיצפה את פנים הכלי בשכבה אחידה.

יוצקים פנימה את התערובת.

מניחים על התערובת את המשמשים.

בוזקים סוכר מעל.

אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומגישים.

הערות: 
מבוסס על המתכון של עוגת השזיפים של אהרוני.
 וכן, אני מקפיאה את העוגה (חתוכה למנות).




כאן החלטתי לגוון, לא היו לי די מישמשים, אבל היו נקטרינות ודובדבנים

 ויצאה עוגה צבעונית וטעימה

את הנוזלים שהפירות הפרישו אחרי השהייה בסוכר ובברנדי

שמרתי

ויצקתי על העוגה בתום האפיה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה