יום ראשון, 9 בפברואר 2014

מאפינס ברוקולי

נישנושים, כך אני קוראת להם, כי הם נהדרים כנישנוש, 
סוג של ארוחה קלה עם או בלי סלט קטן ליד
,
אבל הם גם תוספת ירק מענינת שאני אוהבת להכין דווקא בתבניות מאפינס 
ולא בתבנית גדולה שמצריכה ממני לחתוך לריבועים.
האמת שמאפים קטנים אישיים כאלה גם נשמרים יופי במקפיא
לכל רעב בלתי מתוכנן.




רכיבים: 

1 שקית ברוקולי -800 גר' להפשיר ולבשל לריכוך לעבד למחית בעזרת בלנדר סטיק

בלילה:
1/2 1 כוס קמח תופח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
 



אופן הכנה: 

לערבב את מחית הברוקולי בבלילה.

למלא  בשקעים משומנים של תבנית מאפינס לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות

מהכמות הזאת יוצאים 18 מאפינס בערך.




בעצם לא חייבים לטחון את הירק, אפשר רק לקצוץ גס ולערבב לבלילה

כך מקבלים מאפים עם ירק נגיס
בתנאי שלא תבשלו עד מוות את הירק.







כדי להכין מאפינס כשרים לפסח

ממירים את הקמח התופח בתערובת קמח של אוסם כשל"פ


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה