יום שלישי, 11 בפברואר 2014

מרק הדרים ופסיפלורה

רכיבים: 

ל 10-12 מנות

רצועות דקות של קליפה מ-1 תפוז (ללא הקליפה הלבנה)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס לרצועות דקות וארוכות
1/2 כוס מי סוכר (1/2 כוס מים עם 1/2 כוס סוכר מורתחים)

3 תפוזים מפולטים
2 אשכוליות (רצוי אדומה) מפולטות
1/2 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות (אם אין טרי אפשר מקופסא, או לוותר בכלל)
אני השתמשתי בקופסא שלמה
5 פסיפלורות
2 כוסות מיץ תפוז טרי
1/2 כוס ליקר גרנד מרנייה (או ליקר תפוזים אחר)
 

אופן הכנה: 
שמים את רצועות קליפת התפוז והג'ינג'ר בסיר קטן. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.

מחזירים לסיר, מוסיפים את מי הסוכר ומבשלים 20-30 דקות, עד שהסירופ מסמיך.

מסירים מהאש ומצננים.


קולפים את התפוזים ואת האשכולית עד הבשר (מסירים גם את כל הקליפה הלבנה).

עוברים בסכין קטנה וחדה בין הפלחים כדי להפריד אותם מהקרומים העוטפים כל פלח.

שמים את הפלחים הנקיים (הפילטים) בקערה.

מוסיפים את האננס.

חוצים את הפסיפלורות ומרוקנים את בשרן בכפית לתוך הקערה.

מערבבים את סירופ הסוכר המצונן עם מיץ התפוזים, מיץ האשכוליות והליקר ויוצקים לקערה.

מצננים היטב.


הערות:
מבוסס על מתכון מהבלוג של אריאלה פיקסלר אלון עם התאמות שלי



וריאציה על הנושא היתה הכנת מרק הפירות הזה ככתבו וכלשונו

אך ללא אשכוליות,בתוספת כדורי מלון ואוכמניות 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה