יום שישי, 7 בפברואר 2014

הום פרייז


רכיבים: 

תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
1 בצל
חבילת חמאה (100 גר')
שמן (לא שמן זית)
5 כפות רוטב צ'ילי חריף - מתוק
3 כפות מיונז איכותי
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות צ'ילי יבש
מלח
 



אופן הכנה: 

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.

את הבצל קולפים וחותכים לטבעות.

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח.

מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומסננים את הקוביות.

את הבצל מטגנים בכף שמן וכ-40 ג' חמאה, עד שהוא נעשה רך ושקוף.

לצורך תפוחי האדמה יש להתשמש במחבת רחבה במיוחד (כן המתכון מצריך מספר מחבתות וסירים,

מי שמבשל לא שוטף כלים).

שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם דיו מוסיפים 60 גר' חמאה

 (כן, כן הורידים עושים"מסיבת הסתיידות" אחריי הארוחה).


כשהחמאה נמסה, מעבירים את תפוחי האדמה מהסיר אל המחבת ומטגנים על להבה גבוהה.

מדי פעם הופכים את הקוביות (משך הטיגון תלוי במידת הפריכות הרצויה).


רוטב הצי'לי:

שמים בקערית 5 כפות צ'לי עם 3 כפות מיונז ומערבבים היטב

(כן, בשלב זה הרוטב נראה זוועה).

בהנחה שהחלטתם הקוביות תפוחי האדמה פריכות דיין מוסיפים להן את הבצל עם החמאה

 שבו הוא התטגן.

מערבבים, מוסיפים את התערובת של הצ'לי - מיונז.

מערבבים, מוסיפים כפית פפריקה, 2 כפיות צ'ילי יבש ומעט מלח.

מערבבים במתינות במשך דקה ומכבים את האש.



את המנה הזאת היה צורך להכין שפויה יותר וכך עשיתי

ויתרתי על הטיגון, ויתרתי גם על שלב הבישול הקצר שמקדים

מהירות ופשטות הכנה, זה שם המשחק

הוספתי קוביות בטטה, תמיד יש מי שמעדיף ..

התחלתי עם 2 בצלים קצוצים שהזהבתי במחבת

לתבנית מלא קוביות תפו"א ובטטה 

(2 בטטות, 8 תפו"א)




הרוטב -תיבול די דומה


8 כפות רוטב צ'ילי חריף - מתוק
5 כפות מיונז איכותי
2 כפיות פפריקה מתוקה


מלח

מערבבים הכל יחד

מכסים את התבנית ואופים כשעה בחום 190 מעלות
כעת תפו"א רכים, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה

להשחמה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה