יום שלישי, 4 בפברואר 2014

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק




 הקלאסיקה הנצחית של ספגטי וכדורי בשר פוגשת את 
הורסיה האסייתית  של המנה האהובה הזו. 
הטעמים האיטלקיים המסורתיים מתעוררים לחיים בספגטי אל-דנטה, מחובקים ברוטב עגבניות עשיר ומבושל לאט וקציצות בשר נימוחות ומלאות טעם. 
בניגוד לכך, העיבוד האסייתי יוצא לעולם של ניחוחות אקזוטיים ותבלינים נועזים, 
משלבים כדורי בשר עסיסיים עם עשבי תיבול ריחניים, טעמיים ארומטיים וקראנצ'יות של קוביות אננס. 
כל גרסה מספרת סיפור ייחודי, ומציעה מסע קולינרי שמעורר את בלוטות הטעם ומצית את החושים. 
בין אם אתם חושקים בהיכרות המנחמת של הקלאסיקה האיטלקית או בחוש ההרפתקני של מקבילו האסייתי, שניהם מבטיחים סימפוניה של טעמים החוגגים את האומנות של המטבח העולמי.








רכיבים: 

לכדורים: 

1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון 
1 ביצה 
2 פרוסות חלה מורטבות וסחוטות 
חופן פטרוזיליה 
3 שיני שום כתושות 
מלח 
פלפל שחור 

לרוטב: 

1 בצל קצוץ 
1 פלפל חתוך לקוביות קטנות 
1 קופסת רסק עגבניות 
1/2 קופסת שימורי אננס חתוך + 1/2 כוס מהנוזלים 
2 כפות סוכר חום 
1 כפית חומץ בלסמי 
3 כפות קטשופ 
4 כפות סויה 
2 כפות צ'ילי מתוק 
1 כוס מים
   




אופן הכנה: 

כדורים: 

לטחון את החלה עם הבצל הביצה והפטרוזיליה. 

לערבב עם הבשר, לתבל ולהניח לספוג טעמים. 


רוטב: 

מטגנים להזהבה את הבצל, מוסיפים את הפלפל ומטגנים כמה דקות. 

מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. 

מחליקים לרוטב כדורים מהבשר הטחון בגודל - פחות מכדור פינג פונג. 





מבשלים כ- 45 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מצטמצם.



 כדורי הבשר שלנו מוגשים על אטריות אורז עדינות. 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה