יום רביעי, 5 בפברואר 2014

קבבוני בשר ברוטב דובדבנים

טו בשבט מתקרב וצריך  מתכון עם פירות
בשר הולך יופי עם פירות
מכאן השילוב המופלא, ממש
שלא לדבר על הצבעוניות שלה בקיצור טעימה וגם יפה



רכיבים: 

לקבבונים:

1 בצל קצוץ דק ומוזהב בשמן זית
2 כפות פרורי לחם טריים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים דק
1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קורנית (טימין) טרייה
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 ק"ג בשר הודו אדום טחון

לזריה:
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון טרי
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

לרוטב:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים משומרים בסירופ
סוכר

אופציה:
10 גרם פרחי היביסקוס יבשים 
 



אופן הכנה: 

הקבבונים:

מערבבים את פרורי הלחם עם התבלינים והירק, מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב.

בידיים רטובות או משומנות, צרים כדורים בגודל אגוז ומסדרים בתבנית על נייר אפיה משומן קלות

(מתקבלים כ-36 כדורים).

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-5 דקות.

מערבבים את תערובת הזריה, מוציאים את הכדורים מהתנור וזורים עליהם את תערובת התבלינים.

מחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות.


הרוטב:

מבשלים את הדובדבנים ופרחי ההיביסקוס במים עם מעט סוכר 

(כף או שתיים, תלוי בחמיצות הדובדבנים), ברתיחה עדינה כ-20 דקות, 

מועכים את הדובדבנים ומוסיפים את כופתאות הבשר.

מבשלים יחד כ-20 דקות נוספות, עד לקבלת כדורי בשר שצבועים באדום.

הערות: 
וריאציה על מתכון ממסעדת אקליפטוס.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה