יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה ודבש קפואה בפרלין

רכיבים: 

לתחתית:
100 גר`שקדים פרוסים
1/2 1 כוסות סוכר
200 גר' ביסקוויטים
100 גר' חמאה מומסת

למלית:
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' גבינת שמנת מרוככת בטמפרטורת החדר
400 גר' חלב משומר
1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
1/4 1 כוסות (315 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות קינמון טחון
 



אופן הכנה: 

לפרלין:

מכינים יריעת אלומיניום ע"פ תבנית הפוכה

מזהיבים את השקדים במחבת ומניחים בצד

שמים בסיר קטן סוכר עם 1/2 כוס (125 מ"ל) מים.

מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מרתיחים ונותנים לבעבע קלות בלי לערבב, עד שהטופי הופך לחום - זהוב.

זורים את  השקדים לקרמל, מערבבים כך שהשקדים יצופו 

יוצקים את הקרמל עם השקדים על יריעת האלומיניום

כך שתתקבל שכבה דקה והשקדים אף הם יהיו מ פוזרים ולא בערימות

ומניחים בצד להתקרר ולהתקשות ואז שוברים לחתיכות.


משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

שומרים מחצית מכמות הפרלין,

את היתר מרסקים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים.

מוסיפים את החמאה ומעבירים לתבנית.

מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקרר.


מלית:

מעבדים את המסקרפונה וגבינת השמנת לתערובת רכה וחלקה. מוסיפים את החלב המשומר והדבש.

מקציפים את השמנת לקבלת פסגות רכות ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

יוצקים התערובת לתבנית, מפזרים מעליה קינמון טחון ומערבבים בעדינות בעזרת שיפוד כדי לערבב את הקינמון לתוך מלית הגבינה. אל תערבבו יתר על המידה.

מקפיאים במשך מספר שעות או עד שהעוגה יציבה.

מקשטים בפרלין הנותר.

אני ממליצה להוציא מהמקפיא זמן קצר לפני ההגשה כך שהעוגה תתרכך מעט, בקיץ זה קורה די מהר.

הערות: 
מקור המתכון: "עוגות וקינוחים" עם קצת שינויים שלי.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה