יום רביעי, 19 בפברואר 2014

קינוח שוקולדי

טארטלט שוקולד לבן

רכיבים: 

300 גר' שוקולד לבן
3 כפיות שמן
תבניות סיליקון המיועדות למאפינס

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד עם השמן
למרוח את פנים התבנית בכמה שכבות שוקולד
להפוך ולקרר



מוס שוקולד:

הרכיבים:
300 גר' שוקולד מריר
4 ביצים מופרדות
1 כף קפה נמס
2כפות ברנדי
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה:
300 גר' שוקולד להמיס
להוסיף 4 חלמונים וכף קפה נמס
לערבב במהירות
כן,זה מתקשה, אך אל דאגה

4 חלבונים להקציף לקצף מבריק עם 2 כפות סוכר

להוסיף 2-3 כפות מהקצף לשוקולד המומס, לערבב היטב במהירות, להוסיף את הברנדי
כעת עיסת השוקולד קלילה יותר וניתן לאחדה עם שארית קצף החלבונים

להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר
לאחד עם קציפת השוקולד

לשמור במקרר, מתקבל מוס יציב שניתן לזילוף. 
אפשר גם להקפיא בתבנית אינגליש קייק ולפרוס בהגשה

גליליות ממולאות:

רכיבים:

גליליות מוכנות למילוי

מלית: גנאש שוקולד קפה

150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאה רכה
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת קפה משובח מגורען

קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה גדולה וחסינת חום. קוצצים פנימה את החמאה.
מביאים שמנת וקפה לרתיחה, מסירים מהאש ומשהים לשתי דקות.
שופכים שליש מהשמנת לקערת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב. שופכים חצי מהכמות שנותרה, מערבבים. שופכים את השארית, מערבבים היטב ומצננים.

מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומקררים מעט
מזלפים לגליליות
לקרר

לפיניש:
לטבול את קצוות הגליליות בשוקולד מריר מומס עם מעט שמן

להגשה :

לסדר בצלחת וכדאי עם איזה תות או פרי אחר ליד
לשבור את המתיקות 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה