יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם תפוחים מקורמלים

תפוחים ועוד תפוחים מקורמלים זו אחת האהבות הקולינריות שלי 
כשהם חוברים לקרם גבינה עשיר
זו כבר סימפוניה מיוחדת
כזאת שלא כדאי לפספס


רכיבים: 

לתבנית 26:

לבצק:

100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1/8 1 כוסות קמח

לתפוחים מקורמלים:

4 תפוחי גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לשישיות
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף מיץ לימון
100 גר' חמאה

למלית גבינה:

500 גר' מסקרפונה*
5 ביצים
800 גר' גבינת שמנת
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
 



אופן הכנה: 

להכין את הבצק.

לרפד תבנית בנילון אפיה ולהדק את הבצק.

לקרר שעתיים.


להכנת התפוחים:

להוסיף סוכר ומים למחבת.

לבשל עד לקבלת קרמל.

להוסיף החמאה, להמשיך לחמם עד שהקרמל הופך לנוזל

 להוסיף את התפוחים לבשל עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע זהוב עמוק.

לסנן ולקרר.


מלית הגבינה:

לערבב את הגבינות והסוכר.

להוסיף את הביצים בזו אחר זו וכן את שאר החומרים.

לסדר את התפוחים על הבצק, להשאיר שוליים שבהם אין תפוחים.

לצקת את הגבינה ולאפות 80 דקות בחום 150 מעלות בתוך תבנית מלאה במים.

לקרר את העוגה עוד שעתיים בתנור ורק אח"כ למקרר.

הערות: 
ע"פ מתכון של רוני ונציה.

*אם לא מצאתם מסקרפונה אפשר להכין מגבינת שמנת או מגבינה 5% מסוננת היטב
  


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה