יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה

רכיבים: 

תבנית 26

לבצק שקדים:
200 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מעט מים

למילוי גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
300 גרם שמנת חמוצה של פעם
120 גרם סוכר
2 חלמונים
60 גרם קמח רגיל
קליפה מגורדת של לימון
מיץ מלימון אחד
2 חלבונים
30 גרם סוכר (2 כפות)

לציפוי:
1/2 2 גביע שמנת חמוצה
6 כפות סוכר
 



אופן הכנה: 

בצק:

מניחים קמח, אבקת שקדים, סוכר וחמאה במעבד מזון. מעבדים עד לקבלת פירורים גסים. 
מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק ועוצרים מיד.

מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 7-8 מ"מ ומרפדים את התבנית.

מקררים שעה במקרר.

אופים כ- 20 דקות אפייה מוקדמת בחום 170 מעלות, לאחר חירור נמרץ של הבסיס בעזרת מזלג.

כשהבסיס זהוב, מוציאים מהתנור

ומקררים.


מילוי הגבינה:

שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הסוכר, החלמונים, הקמח, קליפת הלימון ומיץ הלימון. 
מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד, ללא גושים.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים. 
כשמתחיל להווצר קצף מוסיפים את הסוכר
 וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה ויציב.

מקפלים את הקצף בזהירות, בשלוש פעמים, כדי שהקצף לא ישבר
 לתוך תערובת הגבינה.

יוצקים את התערובת על התחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות צלזיוס כ-90 דקות,
 או עד שהשכבה העליונה של התערובת מתייצבת. צבע העוגה נשאר לבן.


ציפוי:

בקערה קטנה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר.

לאחר שהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את התערובת.

מקררים את העוגה כדי שהציפוי יתייצב.

הערות: 
ע"פ מתכון של רביבה אפל עם התאמות שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה