יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה קרה

אתם מכירים את הקטע הזה כשיוצאים ממסעדה וטעם של אחת המנות
שאהבתם במיוחד, נשאר לכם
וממש, אבל ממש אתם חייבים להכין בבית?
לא התעצלתי, התקשרתי למסעדה, ביקשתי לדבר עם השף
סיפרתי כמה נהנתי מהארוחה אצלו במיוחד מהעוגה
ואשמח למתכון
והוא ממש שלח את המתכון
קבלו ותהנו



רכיבים: 

בצק לתחתית ולפירורים:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים


מילוי גבינה: 

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת ממים
250 גרם גבינת שמנת 25% שומן (עדיף נפוליאון)

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 מיכל שמנת חמוצה
 


אופן הכנה: 

תחתית והפירורים:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית.

מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.

מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.

את השאר ממגררים דרך מגררת גסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים את הבצק שבשתי התבניות להזהבה, כ-20 דקות.

מצננים לחלוטין (הפירורים מוכנים מהר יותר).


מלית הגבינה:

מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

מקפלים פנימה את הגבינות.


מרכיבים ומצננים:

כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ - מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. ומעבירים למקרר למשך הלילה, להתייצבות.


ציפוי:

1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר, לקפל לקצפת 1/2 מיכל שמנת חמוצה.

למרוח על העוגה ולפזר פירורים.


לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר.

הערות: 
המתכון ממסעדת טצה בטבריה, מסתבר שגם שפים מעתיקים וזה מתכון משודרג ממטבחה של קרין גורן.




מקצה נוסף לעוגה הנהדרת הכנתי בתבנית עגולה 24 
העוגה מתקבלת ,כמובן גבוהה יותר ובהחלט מרשימה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה