יום ראשון, 16 בפברואר 2014

גאלט דובדבנים

גאלט הוא סוג של טארט מרושל, ניתן להכינו עם כל פירות הקייץ

אפרסקים,שזיפים, דובדבנים

בצק:

החומרים ל-6 יחידות:

לקלתית:
250 גר` קמח
100 גר` שקדים טחונים
50 גר' קורנפלור
80 גר` סוכר
קורט מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
230 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
כמה כפות מי קרח

מילוי:

שקדים טחונים וסוכר ביחס 1:1
לפיזור ע"פ הבצק

מילוי :
1/2 ק"ג דובדבנים טריים מגולענים , לבשל  עם 1/2 כוס סוכר,סרט מקליפת  לימון ,

מקל קינמון ו1 כף קורנפלור מעורב במעט מים  להסמכה

.יש לבשל מראש ולקרר לפני המילוי

אופן ההכנה:

לחלק את הבצק ל-6

בעזרת האצבעות לשטח כל חלק לעיגול

לפזר מתערובת השקדים סוכר

לשים מילוי בנדיבות

להרים את שולי הבצק ולכסות באופן חלקי את המילוי

לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות

כשמתקרר לבזוק אבקת סוכר 

המתכון מבוסס על מתכון שהביאה פיית העוגיות עם התאמות שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה