יום שבת, 8 בפברואר 2014

ירקות אפויים

ירקות זה בריא,מי לא יודע את זה? אז כמתאספים לארוחת ברביקיו זו מנה שלא מוותרים עליה
ולא משנה כמה אני מנסה לשנות ולגוון,תבנית ירקות חיבת להיות.
רשימת הירקות היא כמובן בגדר המלצה



רכיבים: 

פרוסות חציל
קישוא
בטטה
תפו"א קטנטנים
שיני שום
רצועות פלפלים בצבעים שונים
פלחי בצל

לרוטב:

שמן זית+סויה (קיקומן) ביחס 1:1
מעט חומץ בלסמי
כפית סוכר
מעט רוזמרין יבש
 

אופן הכנה: 

כדאי לערבב כל סוג עם הרוטב בנפרד

ואח"כ לסדר בתבנית, את שארית הרוטב לטפטף על הירקות

לצלות בתנור כ- 40 דקות בחום 180 מעלות.







  ואפשר גם אחרת הפעם הירקות

זוקיני,פלפלים,חצילים אחרי המלחה ושטיפה ,בטטה 

עוברים טיגון קצר בשמן

על מחבת פסים

מתובלים בשמן זית, טימין ומעט מלח








עוד ניסיון לירקות אפויים

הפעם ירקות שורש

בצל סגול

קולורבי

בטטה

סלק

התיבול:

שמן זית, מלח אטלנטי,פלפל שחור גרוס טרי ומעט רוזמרין







אילוצים כאלה ואחרים הכתיבו את מגש הירקות הצבעוני הזה

בחרתי בפטריות יער
בצל סגול
פלפלים כתומים
חצאי עגבניות תמר שרי
קישואים וזוקיני

את כל הירקות חתכתי לקוביות גדולות
כל ירק תובל בנפרד בשמן זית, מלח ושום גבישי

סידרתי את הירקות בנפרד ע"פ התבנית



ולתנור לחצי שעה בחום 200 מעלות


פעם אחת עירבבתי כל ערימה בנפרד
כדי לקבל צליה אחידה






אפשר גם בפורמט כזה

פלפלים,זוקיני,פטריות וכרישה





ככה זה נראה כאשר הג'וניורית שלי נכנסת למטבח
ומכינה  תבנית ירקות אפויים
בצל סגול
קישואים
בטטה
התיבול הרגיל
שום גבישי מלח ושמן
תאווה לעיניים וגם לחיך




נכון שמטוגן עשיר יותר מאפוי?
ברור
אז צלייה ע"פ השיטה שפירסם עז תלם  תתן לנו מנת ירקות 
במרקם וטעם נהדרים בדיוק  כמו מטוגנים,
אבל בתנור

הירקות שנבחרו למשימה:
פרוסות כרוב
חצאי גזרים צבעוניים
פלחי סלק
רבעי בטטה
פרחי כרובית

בתבנית האפייה יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי קצת טימין
ואם אוהבים אז גם רוזמרין ופלפל שחור גרוס טרי
מניחים את הירקות על התבנית





אופים כשעה בחום 200 מעלות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה