יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן/ירוק

רכיבים: 

לתחתית (תבנית 26):
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר

לגנאש שוקולד לבן:

125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

למלית גבינה:

500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל אמיתית
100 גרם סוכר
6 ביצים

לציפוי:

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה
 


אופן הכנה: 

תחתית:

מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והסוכר ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים עד השימוש.


גנאש שוקולד לבן:

מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה,

מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן.

מניחים ל-5 דקות.

מערבבים עד שהשוקולד נמס.


מלית הגבינה:

בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, וניל, סוכר וביצים.

מוסיפים לגנאש 2 כפות מתערובת הגבינות, מערבבים היטב

ומוסיפים לבלילת הגבינה, מערבבים למסה חלקה ואחידה.

יוצקים את המלית על התחתית הקפואה.

מחממים תנור ל - 160 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה.

מורידים את חום התנור ל- 130 מעלות ואופים שעה נוספת.

העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה.

מצננים לטמפרטורת החדר שופכים את הציפוי ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.

הערות: 
ע"פ מתכון של על השולחן עם התאמות שלי.



בפורמט אישי
ואפשר גם חגיגי...



לקראת שבועות ועם הבהלה לארטיקים קרנץ' שוקולד ופיסטוק
איתגרה אותי הג'וניורית  להכין עוגה בסגנון 

רכיבים: 

לתחתית (תבנית 26):
150 גרם פירורי עוגיות חמאה
50 גר' פיסטוקים גרוסים
כף מחית פיסטוק
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר

גנאש שוקולד

את הגנאש חילקתי לשתי קערות
בכל קערה 
65 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן או שוקולד  ירוק



למלית גבינה:

500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל אמיתית
100 גרם סוכר
6 ביצים

לציפוי:

2 שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר וחצי כוס חלב

250 גרם שוקולד לבן, וירוק קצוצים
75 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות פיסטוק גרוס
  


אופן הכנה: 

תחתית:

מערבבים את הבסיס עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים עד השימוש.





גנאש שוקולד לבן/ירוק:

מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה,

מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן/ירוק.

מניחים ל-5 דקות.

מערבבים עד שהשוקולד נמס.





מלית הגבינה:

בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, וניל, סוכר וביצים.

מחלקים את בלילת הגבינה שווה בשווה בין שתי קערות  הגנאש, תוך השוואת טמפרטורות 


 בעזרת מצקת יוצקים בכל פעם מלית בצבע אחר, בדיוק למרכז שלולית הבלילה הקודמת





מחממים תנור ל - 160 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה.

מורידים את חום התנור ל- 130 מעלות ואופים שעה נוספת.

העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה.

מצננים לטמפרטורת החדר שופכים את הציפוי ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.












4 תגובות:

  1. נראה טוב מאד.
    לאור כמות השוקולד (450 גרם) והשמנת (375 מל) האם העוגה יוצאת כבדה מדי?

    השבמחק
    תשובות
    1. זו עוגה שיוצאת במרקם מוסי,קרמי יותר קרובה לעוגת גבינה ניו יורקית

      מחק
    2. הי נראה סופר תודה תודה

      מחק
    3. תודה תודה נראה סופר אני

      מחק