יום חמישי, 6 במרץ 2014

סלטי הבית - אוכל קטן

תמצאו פה מגוון של סלטים טריים, סלטים מבושלים ומטבלים

שאני אוהבת להגיש אצלנו כפתיח בלא מעט ארוחות שבת




נתחיל ב-  

סלט מלפפונים

5 מלפפונים
1/2 בצל סגול

 1 כוס מים
4 כפות חומץ
כפית מלח
2.5 כפות סוכר

אופן ההכנה:

פורסים את המלפפונים והבצל דק
בוזקים כפית מלח ומניחים לשעה

שוטפים את הירקות ומניחים בקערה
מוסיפים את שאר החומרים
כדאי להכין את הסלט יום מראש
ולטעום לפני ההגשה אם לא  חסר מלח.




סלט עגבניות שרי:

חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים

רוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד

סלט כרוב:

1/2 ראש כרוב בינוני פרוס דק

רוטב:
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
סוכר -לפי הטעם

מוסיפים את חומרי הרוטב לכרוב ולשים היטב
מניחים לספיגת טעמים

לסלט הכרוב הוספתי כמה מלפפונים פרוסים
גרגרי תירס
כף שמיר קצוץ




וריאציה על סלט הכרוב שהצטרפה לאחרונה לרפרטואר


1/4 ראש כרוב לבן

1/4 ראש כרוב סגול
3 גזרים
4 מלפפונים

מגררים את הגזרים על מגררת גסה


את שאר הירקות פורסים דק במעבד המזון


כעת מתבלים כמו סלט הכרוב הלבן





סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה

100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:

1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים

חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.





סלט כרוב אסיאתי


רכיבים:

1 ראש כרוב קטן חתוך לרצועות, ביד לא במעבד המזון, כך שהרצועות לא דקיקות
3-4 בצלים ירוקים קצוצים
1 גזר מגורר גס
1/4 כרוס סגול חתוך לרצועות דקות
1 כף שומשום שחור

רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפיות חומץ אורז
1 כפית סויה
1 כפית סילאן

אופן ההכנה:

מתחילים בהמלחת הכרוב הלבן בכף מלח, למשך כשעה, סוחטים, שוטפים את שאריות המלח
מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים בזהירות






עוד סלט כרוב מצויין, בתחמיץ שלא כדאי לפספס





סלט כרוב ושאר ירקות הגינה

הרכיבים:

1/3 כרוב פרוס לרצועות דקות
2 מלפפונים פרוסים
1 פלפל פרוס
5-8 צנוניות פרוסות
כף שמיר קצוץ

תיבול:

1/2 כף מיונז
1/2 כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
כף סילאן
מלח, פלפל שחור
2-3 כפות מים





סלט גזר:

רכיבים

2 שקיות גזר חתוך לג'וליאנים
1/2 חב' עירית לגזור לפיסות באורך 3-4 ס"מ

רוטב:
1/2 כוס שמן
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום

1/4 כוס אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים
1/3-1 כוס חמוציות

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב בצנצנת קטנה משקשקים היטב עד שהסוכר נמס
מוסיפים לירקות 
מוסיפים את החמוציות ואגוזי הפקאן המסוכרים
מערבבים ומגישים מייד

סלט מלפפונים בלימון

האיש לא אוהב בחומץ.. מה לא אכין לו בלימון?

רכיבים:

6 מלפפונים
כוס מיני צנוניות
עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה
1/2 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס מים
2 כפות שמן
1/4 כוס סוכר
מלח 

אופן ההכנה:

פורסים את המלפפונים והצנוניות
קוצצים את הפטרוזיליה
מערבבים עם יתר החומרים
ומעבירים לקירור.




סלט גזר של פעם

האמת שבילדותי הסלט הזה נאכל הרבה פעמים כקינוח 
אבל מצאתי שהוא רענן וכייפי ליד מנות בשריות ובעיקר ליד חמין

רכיבים

6 גזר
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
מיץ מחצי לימון
2-3 עיגולי אננס חתוכים לפיסות קטנות 

אופן ההכנה:

מגררים דק את הגזר ומערבבים עם שאר הרכיבים
מניחים לכמה שעות לפני האכילה
זה רק עושה לסלט הזה טוב





סלט תירס:

רכיבים:

1 קופסת שימורים של גרגרי תירס
3 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות מיונז
2 כפות שמן
מיץ מלימון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור

מערבבים ונותנים לעמוד לפני ההגשה לאיחוד טעמים







פלפלים בתחמיץ:

רכיבים:

כ- 5 פלפלים חתוכים לרבעים

שמים בסיר

1/2 כוס חומץ 
ליטר מים 
3/4 כוס סוכר 
מלח גס 
3-4 עלי דפנה 
4-5 פלפל אנגלי 


מערבבים, מרתיחים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

לאחר הרתיחה מכניסים את הפלפלים לתחמיץ, מביאים שוב לרתיחה 
מבשלים כמה דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט, מתקנים תיבול אם צריך. 

מאפסנים במקרר, נשמר כמה שבועות בלי בעיה



מימין סלט כרוב, משמאל סלט גזר ולמעלה סלט עגבניות שרי ברוטב חרדל

מימין סלט מלפפונים משמאל פלפלים בתחמיץ

עוד וריאציה מצוינת לסלט כרוב

1 ראש כרוב פרוס לרצועות דקות

המון מיץ לימון בערך 2 לימונים על ראש כרוב

יחד עם 2-3 כפות מיונז , כפית מלח ו2-3 כפיות סוכר

בעזרת הידיים מעסים את רצועות הכרוב עם התיבול



סלט סלק

רכיבים:

1 חב' סלק מבושל בוואקום
חצי כפית שום כתוש
3/4 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
כפית או יותר, לפי הטעם , סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

חותכים את הסלק לקוביות קטנות
אפשר גם לגרר על מגררת גסה.
מתבלים ומקררים , 
כדאי להכין כמה שעות על מנת שהסלק יספוג את הטעמים




סלט עלי סלרי

בסלט הזה עלי סלרי לרוב ממש מעט מהגבעולים הדקים 
חמוציות
מקלות שקדים
מגוון אגוזים מטוגנים קלות (אופציונאלי)
צנוברים
וכל זה מתובל במיץ תפוזים
מעט מיץ לימון
מלח




סלט פלפלים קלויים

רכיבים:

6 פלפלים אדומים וצהובים

תיבול:

1 כפית דבש
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום פרוסות דק
מלח, פלפל,טימין

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים , מוציאים מהתנור ומניחים בשקית ניילון סגורה להזיע
כשהפלפלים מתקררים אפשר לפתוח את השקית והקילוף כעת הוא משחק ילדים
מנקים מגרעינים, שוטפים וחותכים לרצועות
מתבלים
ומניחים במקרר לספוג טעמים



  סלט טורקי

פגשתי בסלט בבלוג של מרילין, עם קצת התאמות לחך שלי
יצא מעולה, מתווסף לסלטי הבית שלנו:

רכיבים:

צרור פטרוזיליה 
5 גבעולי בצל ירוק 
2 בצלים רגילים או סגולים
  2 כפות אריסה מתוקה
 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
 מלח ופלפל שחור
כפית כמון טחון
1/2 כוס מיץ לימון 
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)

אופן ההכנה

 מניחה את כל הרכיבים בקערת מעבד המזון
קוצצת בכמה פולסים, שלא יהיה מידיי דייסתי
 ומעבירה לאיפסון במקרר
משתבח עם הזמן




ממרח עגבניות מיובשות

שולחן השבת אינו מושלם אם הממרח הזה לא נוכח


רכיבים:


1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן

עלי בזיליקום משלושה גבעולים
או
חצי כף בזיליקום יבש או 6-8 עלים טריים
4 שיני שום
חופן אגוזי מלך
שמן זית
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעד מזון ומעבדים למחית


תוך הוספת שמן זית


כמה?


עד לקבלת מרקם של ממרח לא נוזלי







טפנד


גם הוא שחקן די קבוע בארוחות השבת


רכיבים


המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה


וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים


5-6 גבעולי פטרוזיליה


4 שיני שום


1/2 בצל סגול


פלפל שחור,קורט מלח


שמן זית


אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי


תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי

























אנחנו אוהבים סלט חצילים 

והרבה פעמים אני קולה 3-4 חצילים, מניחה להגיר נוזלים
קולפת, קוצצת גס את בשר החציל
ומתבלת במעט מיונז, שום כתוש, מלח,פלפל שחור.
אני קוראת לסלט הזה קוויאר חצילים


בניגוד ל
קרם חצילים קלויים

שזה בעצם אותו דבר רק טחון לקרם במעבד מזון

 מתובל בהרבה שום 

הוא מעדן שקשה לעמוד בפניו




אבל לאחרונה

מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.

הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס

לגוון את המנה:

רוטב הטחינה:


1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם

שמתי בקערית וחיממתי במיקרו


להניח להצטנן קלות.


להכין ירקות קצוצים דק מאוד:


בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה, 

להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.

כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,


שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.




חצילים קלויים אפשר להגיש גם ככה:


על מצע קונפי עגבניות עם אגוזי מלך מקורמלים



קונפי עגבניות:

בסיר קטן שמים 3 עגבניות חצויות
שיניים מראש שום אחד
שמן זית לכיסוי 
מבשלים על אש קטנטונת כ- 40 דקות, עד שהשום מתרכך
בישול ללא רתיחה
מסננים וטוחנים
מתבלים במלח וכמה טיפות מיץ לימון

אגוזים  מקורמלים:

חופן אגוזי מלך, לקצוץ גס
לטגן כמה דקות עם כפית שמן
להוסיף כף דבש
לערבב ולהסיר מהאש

משתמשים בחצילים קטנים, קולים בגריל, מוציאים ומניחים שיגרו הנוזלים
מקלפים בזהירות את הקליפה, מניחים את החציל על הקונפי
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואגוזים מקורמלים

אפשר להגיש טחינה ליד.

סלט עגבניות שרי מבושלות

רכיבים:

30 עגבניות שרי חצויות
4-5 שיני שום פרוסות דק
4-6 עלי מרווה
שמן זית
כפית סוכר
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים יחד את העגבניות והשום על אש נמוכה
עד שהעגבניות מתרככות
מגישים קר





סלט כרוב סגול

גם יפה לעין וגם מוסיף צבע לשולחן


רכיבים:


1/2 כרוב סגול פרוס דק

2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
3 תפוזים מפולטים

רוטב:


1/4 כוס שמן

1/4 כוס חומץ יחד עם כף בלסמי
4 כפות סוכר חום
מלח , פלפל שחור




 לצקת את הרוטב על הירקות כמה שעות לפחות לפני ההגשה כדי לתת לירקות זמן


להטמיע טעמים ולהתרכך מעט




זה יוצא מצויין גם בלי פלחי תפוז



עוד סלט כרוב סגול קלי קלות

פורסים דק את 1/3 ראש בינוני מכרוב סגול 
מערבבים עם:

כפית מלח
1/2 כפית מלח לימון
3 כפות שמן
1/2 כוס מים
כפית סוכר או ממתיק








פטריות בכל צורה לנישנושים לפני הארוחה
הפעם עם בלסמי ומעט רוזמרין

רכיבים:

1 בצל סגול

1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 1 כפיות סוכר חום
1 כף סויה קיקומן
1 שן שום כתושה
מעט רוזמרין יבש
מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:


חוצים את הבצל הקלוף וחותכים ממנו פלחים דקים

מזהיבים בשמן
פרוסים את הפטריות ומוסיפים לבצל
מערבבים, מטגנים כמה דקות
הפטריות משנות צבע והנוזלים מתאדים
מוסיפים את התיבול וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות





סט חדש של מטבלים 





קונפי פלפלים ועגבניות

אין כמו עצלות לרעיונות חדשים
התחשק לי משהו מפלפלים אבל התחשק פחות לקלות ולקלף
אז קונפי...פטנט אדיר

רכיבים:

2 פלפלים חתוכים לפיסות קטנות
10 עגבניות שרי חצויות
10 שיני שום

שמן זית
1/4 כפית טימין

אופן ההכנה:

שמים בסיר את הירקות , מכסים חלקית בשמן זית
מביאים לרתיחה, מורידים את האש לממש קטנטנה
וממשיכים לבשל, אם אפשר ללא בעבוע כלל
כשעה וחצי
מקררים, מסננים את הירקות וטוחנים, 
אפשר להוסיף קצת מנוזלי הבישול -אם הממרח יוצא סמיך מידיי
מוסיפים מלח, לפי הטעם.



ממרח ארטישוק

רכיבים:

1/2 שקית תחתיות ארטישוק קפואות (בערך 200 גר')
מיץ מחצי לימון
6-8 עלי בזיליקום
6 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את תחתיות הארטישוק במים מומלחים קלות עד שמתרכך, זה ארך כשעה וחצי
מסננים, טוחנים יחד עם שאר הרכיבים למחית חלקה מאוד



פסטו קישואים:

רכיבים:

2 קישואים
4 שיני שום
מעט שמן
מלח
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
6-8 עלי בזיליקום
1/2 כוס קשיו טבעי

אופן ההכנה:

חותכים את הקישואים לקוביות
מחממים שמן בסיר וצולים את הקישואים כ- 5 דקות
הקישואים מתרככים מעט ומזהיבים
מניחים להתקרר
טוחנים עם שאר הרכיבים, מתקנים טעמים












שלישיית טאפסים 

כרוב מוקפץ

1/4 כרוב לבן פרוס לפיסות ברוחב 2 ס"מ
1/4 כרוס סגול פרוס לפיסות ברוחב 2 ס"מ

להוסיף כפית גדושה מלח, לערבב ולהניח לחצי שעה להגיר נוזלים.
לשטוף היטב
לייבש במייבש חסה
להקפיץ במחבת חמה עם 3 כפות שמן זית
במשך כ- 5-7 דקות
להוסיף 4 שיני שום כתוש
1/2 כפית חומץ בלסמי
מעט מלח ופלפל שחור
להקפיץ עוד 2 דקות

לצ'ו 

1 בצל קצוץ
1/2 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 עגבניות קלופות וקצוצות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר מעט פלפל שחור
1/4 כוס מים אם צריך

מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים כ- 5 דקות
מוסיפים את העגבניות והתבלינים
ממשיכים לאדו על אש קטנה 
עד שהירקות מתרככים.
אם צריך מוסיפים מהמים

פטריות מוקפצות:

1 בצל פרוס
1 בצל סגול פרוס
סלסלת פטריות פרוסות
4 שיני שום כתושים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/8 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור
מעט מים

מזהיבים את הבצלים בשמן
מוסיפים את הפטריות ומערבבים
על אש נמוכה
מתבלים
ומבשלים עד שהירקות מתרככים






חומוס זה טעים
אבל נסו את "החומוס" הזה משעועית לבנה -בובעס
יאמי

וגם לא מסובך
מה צריך?
שקית שעועית, נראה לי שכדאי לבשל שקית שלמה
ולטחון לפי הצורך.
בקיצור
משרים את השעועית במים לשמונה שעות לפחות
אני קיצרתי והשרתי במים רותחים לשעתיים בערך
את הבישול הכי כדאי בסיר לחץ
אבל אפשר גם בסיר רגיל, עם מעט מלח
עד שמתרכך - בערך שעה וחצי

לסנן מהנוזלים, בחלק מהם אפשר להשתמש על מנת להביא את המרקם 
לזה הרצוי.
המון שום כתוש
מלח
וזה הכל



ולא נקפח את החומוס האמיתי



מה צריך?
1 קופסת שימורי חומוס
1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
3/4 כוס מנוזלי החומוס
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר
מעט כמון
אבקת שום- אופציונאלי
1/2-1 כפית מלח (תוסיפו רק אחרי שתטעמו את החומוס המוכן,יש שימורים שמלוחים כל כך שאין צורך להוסיף מלח כלל)
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מכניסים את הרכיבים לקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מתבלים בזהירות, וטועמים כדי לא להמליח מידיי





מטבוחה:

אם נותרו במקרר עודפי עגבניות ופלפלים שכבר ראו ימים טובים יותר
שווה לנסות את המטבל הזה
אפילו שונאת הפלפלים נהנתה ממנו.

6-8 עגבניות ללא קליפה מחולקות לרבעים
15-20 עגבניות שרי חצויות
2 פלפלים -היו לי צהובים פרוסים דק דק דק
2 כפות שום כתוש ומעט מים
מעט סוכר
מלח, פלפל 

מזהיבים קלות את השום בשמן
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ- 10 דקות
מוסיפים את העגבניות
המים
ומבשלים
על אש קטנה
סבלנות היא שם המשחק
עד שכל הנוזלים מתאדים
כשעה וחצי



בשביל הג'וניורית שלי הכנתי גם בלי פלפלים
יוצא כל כך טעים, כמו ריבה




מטבל פלפלים קלויים

רכיבים:

4-5 פלפלים אדומים
10 עגבניות שרי
שום
2-3 כפות שמן
מלח
חצי כפית חומץ בלסמי וקורט סוכר

אופן ההכנה:

את העגבניות והפלפלים מניחים בתבנית
מעבירים לצליה בגריל
מידי פעם מסובבים, להזהר שלא ישחיר מידיי ויתיבש
מוציאים
מעבירים לשקית וסוגרים.
באדים שנוצרים בשקית, הקליפה תפרד מהפלפלים וניתן יהיה לקלף אותה במהירות.
מפרידים את בשר הפלפלים מהגרעינים
וטוחנים יחד עם שום כתוש
שמן,מלח וחומץ בלסמי.




סלט ירקות קלויים

רכיבים:

1 חציל
3 עגבניות
2 פלפלים
כפית שום כתוש
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

שוטפים את הירקות, מיבשים, מתיזים שמן ,מניחים בתבנית חסינת אש
מעבירים לגריל לקליה, מסובבים תוך כדי
כשהירקות קלויים ומתרככים
מוציאים
קולפים את העגבניות והפלפלים וקוצצים
מוציאים את תוך החציל ומניחים להגיר נוזלים
קוצצים
מערבבים את כל הירקות עם התיבול מניחים להתקרר 



קוויאר  חצילים

הסלט הזה עובד יופי גם בלי קליה, פשוט מניחים בתבנית את הירקות אלו
4 חצאי חציל חתוכים שתי וערב
2 בצלים פרוסים
2 עגבניות פרוסות
1 פלפל חתוך לרצועות

ממליחים, זורים טימין ופלפל שחור מזרזפים שמן זית

 ואופים בחום 190 מעלות עד שהירקות רכים

כשרך טוחנים במעבד מזון יחד עם מעט  מיץ לימון



סלט חצילים דמוי כבד

זה לא שחסר לי הכבד הקצוץ כמו שעוד טעם חדש לסדרה הסלטים שלי 
שעולים על שולחן השבת

רכיבים:

1 חציל, קלוף ופרוס
2 בצלים קצוצים
2 ביצים קשות
מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

ממליחים את פרוסות החציל ומניחים להגיר נוזלים ל30-60 דקות
שוטפים, סוחטים קצת.
מניחים את הפרוסות בתבנית משומנת מרססים בשמן 
ושולחים לאפיה בחום 190 מעלות ל15 דקות, הופכים את הפרוסות 
מרססים ואופים עוד כ- 10 דקות.
מוציאים ומקררים.
בינתיים מטגנים את הבצלים הקצוצים לזהב זהוב בהיר.
מעבירים את כל הרכיבים למעבד מזון וקוצצים.







סלט פטריות ברגע

פטריות יער ו/או שמפיניון חתוכות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
2 שיני שום כתושות
3 כפות סויה
3 כפות צ'ילי מתוק
מעט מלח
בצל ירוק

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום הכתוש במעט שמן, 
מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש נמוכה
הפטריות מתרככות קצת, מפרישות טיפה נוזלים
מתבלים בסויה וצ'ילי מתוק
מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות
מעטרים בגבעולי בצל חתוכים





סלט פטריות 

קלי קלות

פטריות פרוסות
בצל ירוק פרוס
אגוזי פקאן מסוכרים

מתובל במעט טריאקי, סויה
מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.



סלט ביצים

זה כמעט must בסדרת הסלטים בשבת בצהרים

כמה ביצים? תלוי בכמה סועדים מדובר, אבל גם אם הפרזתי
תמיד כיף לאכול במוצ"ש על פרוסת טוסט

רכיבים:

6 ביצים קשות
3 כפות מיונז
כפית בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן)
כפית גדושה חרדל
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולפים את הביצים ומגררים על מגררת גסה
מערבבים עם שאר הרכיבים
ולמקרר.





מסבחה

חומוס אני בדר"כ מכינה מחומוסים משומרים
לא מצליחה להרגיש בהבדל
וגם אם יש לא באמת מפריע לי, כל כך טעים לי

אבל כדי להכין מסבחה צריך לבשל חומוס מההתחלה
ההתחלה זה אומר 8-10 שעות קודם להשרות את החומוס (500 גר') במים רבים

ואז לסנן
להעביר לסיר לחץ עם הרבה מים
2 כפיות מלח, 4-5 שיני שום
לסגור ולבשל לפחות שעתיים
החומוס רך מאוד

מרימים חצי מהגרגרים עם הנוזלים
מועכים קלות עם ממחה של תפו"א
מוסיפים 3/4 כוס טחינה
מלח
מיץ מחצי לימון
לערבב
להניח על צלחת לערום מעל מהגרגרים החמימים שנותרו
שמן זית
ולנגב



קונפי שום אחד המיוחדים
כדי לקצר הליכים אני משתמשת בשיני שום קלופות
מכסה בשמן, ענף טימין או רוזמרין
מכסה את התבנית ולתנור עד שמתרכך


זה לא באמת סלט אבל אם נסתכל על הסלטים כעל חמוצים
אזי הפוסט לא יהיה מושלם בלי המתכון למלפפונים חמוצים.
אמנם, אמא שלי עדיין שולחת לי מידי פעם צנצנת
אבל הייתי מוכרחה לנסות במו ידיי
אז הצטיידתי בצנצנת עם סגירה טובה
וקדימה

מה צריך?
מלפפונים לא גדולים לא עבים וטריים
בצנצנת שלי נכנסים 6 כוסות מים
שמחממים עם 6 כפיות גדושות מלח
עוד מניחים בצנצנת :

1 חב' שמיר מפוצלת לתחתית ולכיסוי
6-8 עלי דפנה
כף גרגרי פלפל שחור
2 כפות גרגרי פלפל אנגלי
אם יש כף גרגרי חרדל
1 כף חומץ



מניחים חלק מהתוספים בתחתית צנצנת נקיה (אפשר לשטוף במים רותחים)
ממלאים בצפיפות במלפפונים
מכסים בשארית התוספים
ממלאים במים מומלחים פושרים
כף חומץ
סוגרים




מניחים את הצנצנת בשמש ליומיים או יותר, עד שמתחלף הצבע של המלפפונים.
מעבירים למטבח ל- 2-3 ימים וכעת מוכן אפשר
להעביר למקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה