יום שלישי, 4 במרץ 2014

עוגת ריבה ופירורים


עוגה פשוטה, ממש , נגיעות הריבה ממש עושות את העוגה
אז שימו לב לריבה שבחרתם להשתמש בה, ותהנו מיופי של עוגה ליד הקפה



רכיבים: 

200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

1 כוס סוכר

שקית קטנה קמח תופח (או 3/4 2 כוסות או 350 גר')

3 ביצים

1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)

2 סוכר וניל 

ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת תותים)
 



אופן הכנה: 

לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.

להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.

להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.

לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.

לצקת לתבנית אינגליש קייק.

להכניס לתנור 180 מעלות ל-20 דקות

להוציא, 

למרוח ריבה על פני העוגה.

מעל לפזר את הפירורים.

להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.

הערות: 
ע"פ מתכון של רובנס.

* אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.
*אפשר להמיר את האשל במעדן סויה בטעם וניל



אחרי כל כך הרבה שנים אפשר גם מתיחת פנים לעוגה המצוינת הזאת
מסתבר שכאשר מכינים את הפירורים בנפרד
הטופ של העוגה מתקבל הרבה יותר קרנאצ'י
אני ממש אהבתי
בהזדמנות החגיגית גם פירוונתי אותה

הבלילה לעוגה:


200 גרם נטורינה או חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

כוס סוכר

2 כוסות קמח +1 שקית אבקת אפיה (10 גר')

3 ביצים

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 סוכר וניל 

1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה כמו שכתוב מעל

רק שאין צורך להפריש כוס מהפירורים

בעזרת כף מעבירים 3/4 מהבלילה ל- 2 התבניות

מורחים מהריבה

מכסים ב-1/4 מהבלילה הנותרת

הפירורים:

45 גר' נטורינה
1/2 כוס קמח
3 כפות סוכר

מעבדים לפירורים וזורים ע"פ העוגות

אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה