יום שני, 10 במרץ 2014

גביניות ועוד


גדלתי על טורוש דלקלי (ובתרגום- גביניות)
אמא שלי הכינה מבצק שמרים קר, מילוי שווה עם הרבה וניל וקליפת לימון
הטעמים נצרבו אצלי, במטבח שלי החלפתי את הבצק  לפריך , ואני מעדיפה לרדד 
את הבצק דק למדיי ולזלף לכל ריבוע הרבה מילוי טעים




רכיבים: 

לבצק:
250 גר' גבינת טוב טעם
250 גר' חמאה
250 גר' קמח
3 כפות סוכר

מילוי:
1/2 קג גבינת טוב טעם
250 גר' גבינה לבנה 5%
150 גר' סוכר
1 ביצה
גרידת לימון
כף גדושה פודינג וניל (אופציונאלי)
 



אופן הכנה: 

מחומרי הבצק מכינים בצק, מרדדים לעלה דק וחותכים לריבועים בגודל 8X8 בערך.

שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמילוי.




למה לעבוד?
תעבירו את המילוי לשקית זילוף ואחת ושתיים המילוי יחולק בין ריבועי הבצק



יש לי צוות עוזרים מסור








 מרימים את פינות הריבוע ומחברים במרכז, מהדקים היטב ומניחים בתבנית.








אופים בחום 180 מעלות כ-  30 דקות עד שמזהיב יפה.

בוזקים אבקת סוכר על הגביניות המוכנות.




אפשר לגוון ולהכין מילוי על בסיס קרם פטיסייאר

לקרם פטיסייר:

240 מ"ל (1 כוס) חלב
3 חלמונים מביצים מס' 1
80 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר
36 גרם (4 כפות) קורנפלור
180 גרם פתיתי שוקולד לבן איכותי

250 גר' גבינת שמנת
אוכמניות

אופן ההכנה:

מכינים קרם פטיסייר (לילה מראש):

מביאים חלב לרתיחה.

טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.

יוצקים את החלב לחלמונים תוך כדי השוואת טמפ' ומערבבים.

מחזירים את התערובת לאש ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.

יוצקים את הקרם לקערה עם שוקולד לבן.

מכסים ל-2 דקות, עד להמסת השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

מכסים את הקרם בניילון נצמד (שימו לב שהאוויר לא נוגע בקרם) ומעבירים למקרר למשך הלילה.

לגביניות צריך רק כמחצית מכמות הקרם

לקרם הנ"ל להוסיף 250 גר' גבינת שמנת.

מניחים כפית גדולה מהמילוי, כמה אוכמניות וסוגרים את הפינות הנגדיות.

אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה