יום שלישי, 11 במרץ 2014

סינבון קינמון

תבנית של הדבר הנהדר הזה במקפיא
ותגידו לי תודה כל בוקר
מי לא מחפש משהו מתוק בבוקר ליד הקפה?
אז תפסיקו לחפש ותכינו
לא תצטערו
בצק רך ונימוח, מילוי קטיפתי שאין עליו
יאמי



רכיבים:

לבצק:

1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר +1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גר'חמאה
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח

מילוי:

225 גר' חמאה מרוככת
1/2 1 כוסות סוכר
4 כפות קינמון

לציפוי לפני האפיה: ביצה טרופה 

לציפוי לאחר האפיה: אבקת סוכר וחלב 

- לערבב היטב עד למרקם משחתי מעט.





אופן ההכנה:

הבצק:

- בקערת המיקסר לעבד את כל חומרי הבצק
לבצק אחיד

- להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו.
אני השארתי את הבצק לילה במקרר.
- לאחר ההתפחה, לחלק ל-2חלקים,
 לרדד למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ - לא פחות - הבצק צריך להיות עבה.
למרוח במחית החמאה והקינמון, לגלגל לגלילה, 






לחתוך לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ.
- להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, עם החתך כלפי מטה, במרווחים של 2 ס"מ,






וזה באדיבות הג'וניורית שלי
שהחליטה לנסות




 ולהתפיח שוב כ-45 דקות.


- לחמם התנור ל-180 מעלות, לאפות 20-30 דקות 

 או עד שהשבלולים זהובים-חומים.

לקרר.

- לצפות בציפוי אבקת הסוכר המדולל במעט חלב ולזלול בלי הפסקה.

מתכון ע"פ אמירה עם התאמות שלי






עוד אופציית מילוי -קרם שוקולד


ופה נוטלה ושוקולד צ'יפס לבנים


מהכמות הזאת מתקבלים כ- 30 יח'


לכבוד יום ההולדת של הסניורית החלטתי להכין סינבון ענק
שזה בעצם אותו דבר רק חותכים לפני הגלגול
ככה:

מרדדים





מורחים מילוי ומחלקים לפסים



מתחילים לגלגל את הפס הראשון 




כשמסיימים ממשיכים עם הפסים האחרים עד שמקבלים שבלול ענק
מניחים בתבנית
מתפיחים 
ושולחים לתנור



כשמתקרר אפשר להפוך ולצפות

100 גר' אבקת סוכר
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה