יום שישי, 11 באפריל 2014

קניידלך עננים


כשמם כן הם, קנדיילך רכים, ממש נימוחים
לא עוד כדורי דומדום
גם את המתכון הזה ניתן לגוון ולשנות
"לצבוע" את הקניידלך לירוק או לאדום
אבל מתכון הבסיס נשאר:

רכיבים ואופן ההכנה ל - 20 קניידלך גדולים

מביאים לרתיחה
        1 כוס מים
       1/2 כוס שמן
        1 כפית מלח
        1 כף אבקת מרק
          1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) יבש
·        קצת פלפל שחור

מוסיפים
       1 כוס קמח מצה
מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש

 ומקררים כמה דקות.

מוסיפים

ארבע ביצים, אחת אחת - מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת.

כדאי להשאיר את התערובת להתייצבות כשעה או יותר.

מרטיבים את הידיים ועושים כדורים לא גדולים.

מרתיחים מים עם מלח ו- 2 כפות אבקת מרק עוף בסיר גדול,

זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה,

 ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים.

מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק.
  

הערות:
אפשר להכין מראש  – להעביר לקערה בלי הנוזלים ואז לחמם בתוך מרק העוף לפני הגשה.
 הם עוברים הקפאה
אם מתעקשים על צורה יפה ועגולה של קניידלך אז מפחיתים את כמות הביצים בחצי. הם ייצאו פחות קלילים אבל אז התערובת יותר יציבה והם שומרים על צורתם.





והנה הם בסיר 













לאלה הוספתי פטרוזיליה קצוצה כמיטב המסורת












מה עוד אפשר להכין מעיסת הקניידלך??

אני מכינה קניידלך קטנטנים ומבשלת ברוטב צלי

כך מתקבלת תוספת טעימה

כל רוטב צלי מתאים, פשוט מוסיפים לרוטב כוס מים כדי לדללו מעט

מרתיחים ומכניסים את הקניידלך

מבשלים כ- 10 דקות




וכשלא היה לי רוטב צלי והתחשקה לי תוספת שהיא לא תפו"א

הכנתי רוטב עגבניות...

3-4 שיני שום כתושות מוזהבות במעט שמן זית

2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות (מוטי)

מים בנפח קופסת השימורים

כף סוכר, מלח,פלפל שחור וכף אבקת מרק בטעם עוף

להרתיח ולבשל ברוטב את הקניידלך






2 תגובות: