יום חמישי, 10 ביולי 2014

לחם ממולא

לחם שכזה יכול להיות ארוחה קלה
ביחד עם סלט
מתאים מאוד בחודשי הקיץ החמים
וגם מנה ראשונה ראויה בארוחה חלבית




לבצק:

550-600 גרם קמח לחלה
8 גר' שמרים יבשים
2 חלמונים
400-450 מ"ל חלב
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כף מלח
1/2 כפית פלפל לבן 
175 גרם גבינת קשקבל מגוררת
עלים קצוצים מ- 4 גבעולי בזיליקום

לירקות:

מלח גס
שמן זית
8 עגבניות קטנות חצויות
או 20 עגבניות שרי חצויות
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת



אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמונים ואת החלב ולשים כ-8 דקות.
מוסיפים את קוביות החמאה תוך כדי לישה וגם את המלח, הפלפל הלבן
. לשים עד שהחמאה נעלמת בבצק. מוסיפים את הגבינה המגוררת והבזיליקום
ולשים רק עד שהגבינה נבלעת בבצק.
מתקבל בצק רך, אך אם הוא רך מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
מעבירים לקערה משומנת במעט חמאה, 
מכסים ומתפיחים כשעתיים
אפשר גם להתפיח לילה במקרר
הבצק לא תופח הרבה.

מכינים את הירקות:

מסדרים את העגבניות החצויות בתבנית אפייה כשצדן החתוך כלפי מעלה,
יוצקים עליהן שמן זית, זורים מלח גס
ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה קלה.
מקררים.

 מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות ומניחים תבנית קטנה עם מים בתחתיתו.
למה אדים?
כדי לתת סביבה עם לחות גבוהה, כך הלחם שיתקבל יהיה בעל מראה מבריק ויפה.

הכנת הכיכר:

 מרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.

משמנים 2 דפי אפיה
ומרדדים את הבצק בינהם



 מסדרים את העגבניות על הבצק, 



עם עגבניות שרי צלויות 


או עגבניות רגילות
מפזרים את הגבינה


מגלגלים לגלילה ממש כמו שמגלגלים סושי -בעזרת נייר האפייה





מניחים לתפיחה ל-45-30 דקות.



מכניסים את התבנית למרכז התנור,
 ואופים בחום 180 מעלות  45-35 דקות, עד שפני הבצק זהובים.
כשמוציאים מהתנור, מכסים מיד במגבת
עד שהכיכר מתקררת



ניסיתי ככרות קטנות יותר, 2 ככרות מהבצק
בנוסף מרחתי מעט חמאה ע"פ העלה ,פיזרתי את המילוי ע"פ כל העלה

ככה זה נראה:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה