יום ראשון, 23 בנובמבר 2014

סופגניות או לא להיות

ראש חודש כסלו הוא הסמן לסופגניות אצלנו
ולא רגע אחד מוקדם יותר.
אני מכינה סוגים שונים של סופגניות
העניין -זו המוטיבציה שלי לגוון במתוקים המטוגנים.
יש את הקלאסיות כמובן ויש את אלה מבית אמא ההונגריות צ'ורוגה
יש את הספינז' ויש גם צ'ורוס שלא מוותרים עליהן
יש את  מהירות ההכנה ויש את הממולאות במחית תפוחים
בקיצור
שמונה ימים והרבה סוגים






סופגניות קלאסיות

רכיבים:

1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס סוכר +1 כפית
2 ביצים טרופות קלות
60 גרם מחמאה רכה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ברנדי
1/2 4 עד 5 כוסות קמח 
שמן לטיגון, 

אופן הכנה:

 בקערה גדולה מוסיפים את חומרי הבצק מלבד הקמח ומערבלים.
 מוסיפים את הקמח כוס אחר כוס תוך עירבול ,  במידה ועובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, מוסיפים קמח כף אחר כף, עד שהוא נפרד מהדפנות לגמרי, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

 משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים: מחממים במיקרו שתי מגבות מטבח במשך דקה, מניחם אחת מתחת לקערה ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט מניחים מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה.
כל זה כדי לעזור לבצק לתפוח מהר יותר

 אחרי שעתיים מסירים את הניילון הנצמד, ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים,
עוטפים שוב בניילון, מחממים שוב את המגבות ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.

 מכינים שתי תבניות, מרופדות בנייר אלומיניום. משמנים בעזרת מגבת נייר או מפית.
בשום אופן לא מקמחים את המשטח עליו מניחים את הסופגניות,
 הקמח העודף נשרף בטיגון ומעכיר את השמן. 

יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה,
את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה,
 וסגירת הקצוות בצורה נאה.

 מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף 
  מגבת מטבח מחוממת.
 מתפיחים במשך 45 דקות. 

 מחממים שמן לטיגון עמוק (בעומק של מינימום 5 ס"מ) ל 180-190 מעלות צלזיוס.
אם אין טרמומטר, מחממים את השמן על להבה בינונית בעוצמה הכי גבוהה.
עוד דרך לבדוק היא לטבול ידית של כף עץ בשמן, בניצב לתחתית הסיר.
אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן חם דיו. 
בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת. 
 מכניסים את הסופגניות לשמן כשהחלק העליון שלהן טובל בו.

אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום שלוש ביחד שלא יורידו את הטמפרטורה.
מכסים מיד במכסה למשך דקה, מסירים את המכסה ומטגנים עוד כדקה דקה וחצי,
הופכים, וממשיכים לטגן עוד שתי דקות בערך.

 מוציאים בכף מחוררת לצלחת עם נייר סופג, ממלאים בריבה - בעזרת מזרק ומפזרים אבקת סוכר.














חנוכה נמשך שמונה ימים,
תוך יומיים שלושה הסופגניות הרגילות מחליפות מקומן לסופגניות הדרום אמריקאיות
 צ'ורוס, -סופגניות מוארכות, תפוחות וזהובות, קלות להכנה -מבצק רבוך
אמנם הצ'ורוס הקלאסים מגולגלים בתערובת סוכר וקינמון,
אך אפשר לטבול אותן גם בגנאש שוקולד חמים.





סופגניות שוקולד בציפוי שוקולד

כל שצריך, להמיר 1/4 כוס קמח ב - 1/4 כוס קקאו, להוסיף עוד 2 כפות סוכר לבצק ולהכין את הבצק לפי ההוראות של הסופגניות הקלאסיות

לציפוי: יש להמיס 200 גר' שוקולד עם 10 מ"ל שמנת מתוקה, לטבול כל סופגניה בציפוי ולעטר בסוכריות צבעוניות.





ובלי הוורסיה ההונגרית הרי אי אפשר
ההונגרים מכינים לחנוכה -צ'ורוגה


רכיבים: 

400 גר' קמח 
קורט מלח 
2 כפות סוכר 
80 גר' שמן
4 חלמונים 
3 כפות רום לבן 
100 מ"ל מעדן וניל אלפרו

שמן לטיגון 

אבקת סוכר

אופן הכנה: 

ללוש בצק די קשה מהמצרכים. 

לתת לנוח בין חצי שעה לשעה. 

לרדד לעלה דק ככל שניתן. 

לחתוך למעויינים ולחרוץ חריץ לאורך במרכז כל מעויין. 

להעביר את אחת הפינות בחריץ. 

לטגן בשמן חם משני הצדדים עד להזהבה. 

להניח על נייר סופג ולפזר אבקת סוכר. 






וגם ספינג' ניסיתי להכין

קלי קלות וטעים טעים

אופן ההכנה:

1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כף ברנדי
4 כוסות מים פושרים

לשים בצק ומניחים לשעה תפיחה במקום חמים
(אני מיהרתי ולכן הכנסתי את קערת הבצק כשהיא מכוסה במגבת לחה
לתנור שחומם ל-50 מעלות
ההתפחות היו מהירות יותר)

לאחר שעה הבצק תפח יפה
לשים מעט ומניחים לעוד חצי שעה לתפיחה

בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר רחב
מכינים קערית עם שמן להרטבת הידיים

לוקחים מהבצק התופח כדור  בגודל קלמנטינה





מגלגלים תוך יצירת חור באמצע

זורקים לסיר עם השמן החם

מטגנים משני הצדדים

מוציאים, סופחים את השמן ומגלגלים כל גלגל

בתערובת סוכר ואבקת סוכר

מקילו קמח יוצאים כ- 30 ספינג' בינוניים




  עד כאן המוכר והידוע

השנה סעודת שישי בערב, טרום חנוכה סיפקה את התירוץ הנחוץ

עם מה מקנחים בשישי בערב -עם קראמבל תפוחים,כמובן

מה אוכלים בחנוכה, סופגניה,אלא מה?

Mix & Match


סופגניות במלית תפוחים

את יצור הכלאיים הזה מכינים קצת אחרת, היות ולא ניתן לזלף

מלית תפוחים מקורמלים

כאן המילוי כבר בפנים.

הכנתי את הבצק לפי המתכון ל סופגניות קלאסיות

לאחר שתפח היטב

רידדתי, הנחתי ערימות קטנות מהמילוי




כיסית בבצק וקרצתי בעזרת כוס עיגול מסביב לכל ערימת מלית



את העיגולים הנחתי לתפיחה





לא לחפף בשלב הזה, הפס הלבן תלוי בתפיחה הזאת.

לטגן את הסופגניות בשמן חם






לפני ההגשה בזקתי אבקת סוכר עם מעט קינמון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה