יום רביעי, 8 ביולי 2015

מג'דרה

לא מזמן יצאתי עם הסניורית וג'וניורית לבראנץ'
בחרנו באלה פטיסרי בעמק חפר, מקום מדהים וטעים
קיבלתי בקשה לנסות לשחזר את אחת המנות שאכלנו שם 
אמנם חלק נכבד מהרכיבים של המנה , כפי שהיא מתוארת בתפריט,
נאלצתי להשמיט
כי הגברת לא אוהבת... אבל גם כך יצאה מנה נהדרת

רכיבים:

1 כוס בורגול
1 כוס עדשים שחורות
2 בצלים סגולים
1/2 כוס שקדים מולבנים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל


אופן ההכנה:

להשרות את הבורגול בקערה עם מים רותחים, עד שהמים מתקררים והבורגול תופח
לשטוף היטב ולהעביר לקערה
לבשל את העדשים עד להתרככות, לסנן ולהעביר לקערה עם הבורגול
לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן להזהבה, לתבל במלח ופלפל שחור
כשהבצלים מזהיבים יפה להעביר את תכולת המחבת: בצלים ושמן לקערה עם הבורגול והעדשים
לערבב ולתקן טעמים
לקלות את שבבי השקדים, לקרר ולהוסיף לקערה
לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.



ואפשר גם נטורל



ואפשר גם עם עדשים ירוקות
שימו לב לבצל המקורמל בסבלנות אין קץ



עוד קצת ומוכן

ככה זה מוכן

הבורגול והעדשים מבושלים,
תוספת תבלינים -מלח,פלפל שחור וכמון





תשעת הימים ומג'דרה זה יופי של רעיון לארוחה נטולת בשר
כי בעצם כמה דגים כבר אפשר לאכול?

אז בישלתי את העדשים הירוקות



טיגנתי הרבה בצל קצוץ




וכל זה חבר לפתיתים, כן, כן, פתיתים 


מטגנים להשחמה


מוסיפים מים, מביאים לרתיחה 

מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מעט כורכום ומעט כמון




ומוסיפים את העדשים



כשכמעט כל המים נספגו מוסיפים את הבצל מטוגן


מערבבים קלות



 מנה מעולה ומנחמת, יחד עם עגבניות חתוכות- מושלם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה