יום ראשון, 17 בינואר 2016

קונקורד תותים

הכל התחיל כששזפו עיניי עוגת טורט עם קצפת ותותים
כל כך אוהבת את השילוב הזה של קצפת ותותים טריים
התאים לי קינוח שכזה לסעודת שבת
אממה הג'וניורית הרימה להנחתה ואמרה: "למה שלא  תשלבי עם עוגת הגבינה של הבוקר?"
תמציאי משהו חדש...
שאני אאכזב אותה?
אז הלכתי לחפור ברשת ומפה ומשם ונולדה העוגה המדהימה הזאת




מתחילים בהכנת מחית התותים

בערך 1/2 ק"ג תותים מנוקים ושטופים
יש לרסק
לבשל כ- 10 דקות עם 1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
כעת יש לנו מחית תות בוהקת בצבעה האדום, 
שתשמש אותנו לחלקי העוגה השונים.


בסיס: עוגה בחושה ורודה

רכיבים:


                              קערה 1: 2 ביצים
                                 כפית תמצית וניל
                                  1/4 כוס ממחית התות מעורב עם 1/4 כוס חלב                                   

                              קערה 2: 1 כוס +כף קמח
                                         1 כוס גדושה סוכר
                                          כפית אבקת אפיה
                                        קורט מלח

                                        85 גר' חמאה

אופן ההכנה:

להכין ולערבב את החומרים כמפורט קערה 1
להכניס את החומרים היבשים לקערת מערבל, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות
לעבד עד שכל החמאה ניטמעת בקמח

להוסיף את תכולה הקערה הראשונה
לערבב רק עד שכל הקמח מעורבב עם הנוזלים
אם צבע הבלילה בהיר מידיי, אפשר להוסיף טיפה צבע מאכל אדום.

להעביר את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 26
לאפות בחום 170 מעלות 25 דקות

להוציא ולקרר

עוגת גבינה משויישת בתות:

רכיבים:

2 מיכלים גבינת שמנת (400 גר')
1 שמנת חמוצה
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי העוגה
לרפד תבנית בנילון אפיה, לשמן, לצקת את בלילת הגבינה
בעזרת כף לנטף ע"פ העוגה ממחית התות
לשייש עם להב של סכין
לאפות בחום 165 מעלות כשעה ורבע

להוציא את העוגה ולקרר

גנאש שוקולד לבן ותות:

רכיבים:

200 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות מחית תות

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת
לערבב היטב, כשמצטנן להוסיף את מחית התות, לערבב ולהניח להתקרר

ציפוי:

1/2 1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל

את הציפוי יש לחלק 1/3 ו- 2/3
ל1/3 להוסיף 2 כפות ממחית התות

תותים פרוסים לאורך לעיטור

הרכבת העוגה:

את הבסיס יש לחצות לרוחבו ל- 2 שכבות
לעוגה הזאת נשתמש בשכבה אחת
 (מי שלא מפחד מעוגות גבוהות במיוחד,
יכול בכיף להניח את השכבה השניה של העוגה הבחושה על עוגת הגבינה)
בתחתית התבנית נניח את הבסיס  - שכבה מהעוגה הבחושה הורודה
לצקת מחצית מגנאש השוקולד הלבן, למרוח את העוגה
להעביר בזהירות את עוגת בגבינה ולהניח ע"פ הגנאש
לצפות גם את עוגת הגבינה בגנאש
זה הזמן לעשות הפסקה ולשלוח את העוגה להתייצבות במקרר.
אחרי כמה שעות
להכין את הציפוי
למרוח את 1/3 הקצפת הורודה
למרוח מעל את הקצפת הלבנה
לעטר בתותים







תגובה 1: