יום רביעי, 8 ביוני 2016

ביצה בלי ההפתעה

חשקה נפשי לחדש לי בקינוחים האישיים
והפור נפל על קינוח צהבהב חמצמץ
לימון כמובן.
אחרי שוקולד טעם הלימון הוא האהוב עלי
גם אם לא מדובר במשהו לימוני ממש, קליפת לימון משתתפת אצלי
בהרבה עוגות. לטעמי, לימון מוסיף המון ביחוד הקליפה שלו.

בקיצור אחרי שהחלטתי על הצבעים הלכתי לחפש לי את הכוסית המתאימה לקינוח
מה צהוב בפנים ולבן בחוץ?
ביצה כמובן ,הכלי המקסים בצורת ביצה, שבה את ליבי 
והלך איתי הבייתה.

רכיבים:

20 כוסיות בצורת ביצה -כלי+מכסה

שכבה 1:
מוס גבינה:
1/2 שמנת מתוקה
1/2 חב' פודינג ניל
1 גבינת שמנת -200 גר'
2 שקיות סוכר וניל
כף סוכר

שכבה 2:
קארד לימון:
80 גר' מיץ לימון (מיץ מ-3 לימונים בערך)
60 גר' סוכר
180 גר' חמאה
קליפה מגוררת משלושת הלימונים

3 ביצים
60 גר' סוכר

1/2 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה:

שכבה 1:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג
כשנוצרת קצפת חצי יציבה מוסיפים את הגבינה ממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת קצפת יציבה
מעמידים על מגש או בתבנית את החלק התחתון של הביצה
שמים בכל כוסית כף גדושה מהמוס

שכבה 2:
מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר, הקליפה והחמאה
בכלי נפרד טורפים היטב את הביצים עם הסוכר
כשמיץ הלימון רותח מסירים מהאש ומוסיפים מספר כפות ממנו לביצים הטרופות
השוואת הטמפרטורות נעשית תוך כדי טריפת הביצים
שכן לא נרצה לקבל חביתה...
כשהעברנו בערך מחצית מהנוזל הרותח לביצים, ניתן להחזיר הכל לסיר ולהמשיך בחימום
תוך בחישה עם מטרפה עד שהנוזל מסמיך
מכבים את האש ומורידים את הסיר מהלהבה .
שופכים את הקרם למסננת ומסננים מקליפת הלימון
מקררים
כשהקארד קר מקפלים לתוכו 2-3 כפות קצפת

מניחים כף גדושה ממוס הלימון על מוס הגבינה

מכסים ומאפסנים במקרר.

לעיטור אפשר להשתמש בקוביות קווי וקליפת תפוז 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה