יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

טנזיה - המלכה של ראש השנה

כולם מברכים שתהיה שנה טובה מתוקה.
מה סתם?
ממש לא, אצלנו למשל נהוג לא להגיש חמוצים וסלטים חמצמצים לשולחן סעודת החג
עם פיקנטי עוד מסתדרים..
אני מכירה לא מעט שכל סדר הסימנים שלהם הוא מיני מרקחות וריבות נפלאות
בשבילי זה קצת יותר מידיי מתוק
המתוק שלי בסעודת החג מתרכז במנה הנהדרת הזאת
אני מגישה ליד קוסקוס או אורז לבן
אין עליה
מהירת הכנה כבר אמרתי?




רכיבים:

3 בצלים פרוסים
100 גר' שזיפים מיובשים
100 גר' צימוקים לבנים
20 יח' תאנים
100 גר' מישמש מיובש
4-5 כפות סוכר
1/2 כוסות יין אדום מתוק
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
100 גר' שקדים שלמים ללא קליפה

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים הפרוסים במעט שמן



שוטפים היטב את הפירות המיובשים וחותכים לרצועות


מוסיפים את הפירות המיובשים התיבול והיין לסיר
מערבבים 
מבשלים כ- 20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים ורוב היין התאדה
מוסיפים את השקדים ומבשלים עוד כ- 5 דקות 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה