יום ראשון, 9 באוקטובר 2016

שייטל צלי מיוחד

ארוחת חג היא פרויקט מאתגר
עבורי
למרות שמי בכלל זוכר מה הכנתי לחג בשנה שעברה?
וקצת מסורת ממש לא תזיק פה ,כנראה שזה יותר בשבילי
ומסורת במקומה מונחת, יהיו מנות שחוזרות על עצמן בכל חג
ויהיו גם חדשות, הרי זה כל הכיף (שלי)

בחרתי הפעם בנתח פחות מוכר -  שייטל 
מזכיר בטעמו את האנטרקוט והסינטה
אבל זול יותר 
מהנתח הזה אפשר להכין מגוון גדול של מנות: גולש, סטייק,שניצל,גלילות ממולאות
וכמובן רוסטביף
לארוחת החג בחרתי להכין מהנתח צלי ביין ומכיוון שהתנור היה תפוס
הכנתי בסיר על הכיריים.

כמו כל צלי בקר , מתחילים ערב קודם כשמשרים את הנתח במרינדה טעימה

רכיבים:

2 ק"ג שייטל

מרינדה:

1 בקבוק יין אדום -השתמשתי במרלו
1 כוס יין אדום מתוק
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים לפרוסות

מניחים את נתח הבשר בקערה, שופכים את המרינדה ומאפסנים במקרר ללילה.
למחרת:


מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל  ומלח
מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו 

מוסיפים את נוזל המרינדה 



מוסיפים עוד:

2 כפות אבקת מרק עוף
4 עלי דפנה 
2 כוסות מים
 מביאים לרתיחה ,מכסים וומבשלים כשעה ורבע

מוציאים ומצננים , פורסים
מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב 
לפני ההגשה מחממים את הפרוסות ברוטב



אם אתם מעדיפים קצת יותר מתקתק, אפשר לשים יותר יין מתוק

על חשבון כמות היין היבש

תגובה 1: