יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

פאונד קייק - עוגת יום הולדת

שם מוזר לעוגת חמאה
למה פאונד?
זוהי עוגה אנגלית מסורתית ענתיקה
משהו ביחסים/כמויות של הרכיבים של קמח, סוכר, חמאה וביצים
פאונד מכל רכיב, 
בחלוף השנים
 שודרג  המתכון העשיר ההוא למתכון  קליל יותר
שבדיוק התאים לי להכנת עוגת יום ההולדת, כזאת  שהצד הויזואלי חשוב בה.
מהסוג שמצפים ,זורים סוכריות צבעוניות וכדומה




רכיבים:

4 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב

אפשר להמיר חלק מהקמח בקקאו מסונן ולקבל עוגה כהה

סירופ להרטבה:



1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית רום

קרם למילוי:

2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
2 כפות ליקר תפוז



אופן ההכנה:

לערבב חומרים יבשים
לערבב חומרים רטובים
לערבב יחד
לצקת לתבנית ולאפות כ- 20 דקות בחום 180 מעלות






כאן  חילקתי את הבלילה לארבע תבניות בצורת לב 

אפיה קצרה של כ- 15 דקות

ובניית העוגה

אני אוהבת להרטיב את העוגה בסירופ סוכר מועשר בברנדי ובתמציות טעם

למרוח שכבה יפה של קרם

לצפות ולעטר מסביב





וכשפורסים את העוגה





וככה זה נראה כשצובעים בחום בתוספת קקאו




לעוגת יום ההולדת שהכנתי לפיאסטה המקסיקנית השתמשתי ב- 4 תבניות

2 עגולות ועוד 2 עם ארובה

הכנתי בלילה כפולה וחילקתי ל- 4 קעריות, כל קערית נצבעה בצבע שונה



הבלילה חולקה בין ארבעת התבניות 

העוגות נאפו במשך 20 דקות, לאחר מכן הנחתי אותן להתקררות מלאה



קרם למילוי:

 2 שמנת צמחית מוקצפות עם 2 כפות סוכר ו- 2 כפות ליקר תפוזים

בעזרת שקית זילוף לפזר את הקרם בין השכבות

כאשר העוגות מהתבניות עם הארובה היו באמצע

את החור מלאתי בסוכריות עדשים






הפעם בחרתי בקונספט ה- NAKED CAKE  ולא ציפיתי את הדפנות

רק זילוף פרחים ע"פ העוגה, בצבעים תואמים.






שאריות מחית תות במקפיא ודודה לטעמי התות שעדיין לא הגיע לשווקים
בתבנית BUNDT עם ארובה
כוס מחית תותים שהפשרתי
בישלתי עם כף מיץ לימון וכף סוכר
קיררתי ועירבבתי עם 1/3 מהבלילה
כעת יוצקים שליש בלילה לבנה, 1/3 בלילה עם תות ומכסים בבלילה לבנה
קצת שיוש 
ולתנור


לסיכום הוספתי זיגוג לעוגה שהכיל אבקת סוכר ומעט ממחית התות



2 תגובות:

  1. הבלילה מספיקה ל4 תבניות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני הכנתי בתבניות נמוכות ממש, נראה לי שאולי 3 תבניות אינגליש קייק לא מלאות

      מחק