יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

עוגת שוקולד מופלאה עסיסית ו...אין מילים, תכינו ותראו

כשהג'וניורית היתה בגן וזה לפני הרבה שנים
פנינה, אחת האמהות, הביאה לאחת המסיבות עוגת שוקולד
עם קרם שוקולד וכל הפירוטכניקה שילדים מתלהבים ממנה (וגם ההורים)
אבל פה זו לא היתה סתם עוגת שוקולד יפה, היא גם היתה טעימה, מאוד, עסיסית, מבושמת
בדיוק לטעמי
ובאמת ,אז הכנתי אותה הרבה פעמים, אממה באיזה שלב הפסקתי להנות מהפרדת ביצים ושתי קערות
וכך גם הפסקתי להכין אותה, טעות!
לא ברור לי למה לא ניסיתי אז, אבל היום כנראה שאני יודעת מה שאז לא ידעתי
שלפעמים אפשר לקצר באופן ההכנה וגם בכמות הכלים לשטיפה
הקצפתי את הביצים בשלמותן
התקבלה עוגה מושלמת, אני הכנתי בתבנית  מעוטרת, אבל במקור היא היתה בתבנית חד פעמית
גודל בינוני, ונחתכה לריבועים.


רכיבים:

6 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קקאו מסונן
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס מים

סירופ להרטבת העוגה:

1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית רום

ציפוי:

150 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת צמחית
כף ברנדי
כף גלוקוזה +כף שמן לקבלת ציפוי מבריק

אופן ההכנה:

את הביצים והסוכר בקערת הקצפה, מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
מוסיפים לאט את השמן
מערבבים את הקמח והקקאו.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח והקקאו לסרוגין עם המים

מעבירים לתבנית מעוטרת משומנת או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית ואופים 40 דקות בחום 170 מעלות

מערבבים ומחממים את נוזל ההרטבה עד שהסוכר נמס

מחממ את השוקולד והשמנת  ומערבבים לקרם אחיד

כשהעוגה מוכנה יוצקים עליה מהסירופ וממתינים שתתקרר, אם אפיתם בתבנית חד פעמית מלבנית 
אין צורך לחלץ את העוגה מהתבנית, פשוט יוצקים עליה את הציפוי.
אם אפיתם בתבנית מעוטרת, הופכים את העוגה ויוצקים עליה  את הציפוי.

העוגה נהדרת גם בלי הציפוי.




אפשר גם ממש חגיגית עם ציפוי וסוכריות צבעוניות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה