יום ראשון, 12 בפברואר 2017

מרק ברוקולי וקישואים


מרקים ירוקים מככבים אצלי כל החורף
אנחנו מעדיפים אותם סמיכים וטובים 
הם משביעים ונעימים בחורף יותר מכוס תה
וכך גם מונעים נשנשת מיותרת

מרק כזה יכיל מגוון ירקות ירוקים כמו ברוקולי,אפונה,קישואים,זוקיני, מלא סלרי אמריקאי
כמובן בצל וגם  כרובית למרות שהיא לא עומדת בתקן הצבע הנדרש.
בסיום הבישול אני טוחנת את הירקות לקבלת מרק קרמי.

הפעם מיהרתי, במקפיא מצאתי שקית ברוקולי
והוספתי בצל  קישואים וזוקיני ויצאתי לדרך

רכיבים:

2 בצלים קצוצים
4 קישואים/זוקיני
4 גבעולי סלרי
1/2 שקית ברוקולי קפוא (400 גר')
1 כף קמח
2 שיני שום כתוש
6 כוסות ציר ירקות או מים ואבקת מרק בטעם עוף
מלח,פלפל שחור, מעט בזיליקום יבש

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש לדקה
מוסיפים קמח ובוחשים עד שכל הקמח רטוב, מטגנים עוד דקה
מוסיפים קישואים קצוצים , גבעולי סלרי קצוצים וברוקולי מופשר
מערבבים
מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה
מתבלים ומבשלים כ- 45 דקות, הברוקולי צריך להיות רך

מסירים מהאש, טוחנים, מתקנים תיבול







תגובה 1: