יום רביעי, 22 במרץ 2017

כרעי עוף יוצא מצויין על הגז עם קארי אדום ועוד

לא יודעת איך קרה כזה דבר, 
אבל מצאתי את עצמי עם הרבה יותר כרעי עוף ממה שתכננתי להשתמש
בדרך כלל אני מעדיפה עוף בתנור, פשוט כי זה קל להכנה וטעים לאכילה
אבל עוף בתנור לא כדאי להקפיא לפעם אחרת, 
אז הנה עוד מתכון נהדר לצלי עוף פיקנטי על הכיריים. 


רכיבים:

1 בצל פרוס לפרוסות
6 כרעי עוף מחולקים
5 שיני שום קצוצות
1/2 1 כפות משחת קארי אדום (אוהבי החריף יוסיפו עוד חצי כף)
1 קופסת קרם קוקוס
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל להזהבה ומוסיפים את נתחי העוף לטיגון  מכל צד עד שהם מזהיבים.

שמים בקערה את השום,  הקארי והקרם הקוקוס, מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מתבלים עם המלח והפלפל, 

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-שעה


פשוט כבר אמרתי?




הגשתי את העוף על מצע בורגול עם בצל וגזר
יופי של שילוב וגיוון מעניין על האורז שכנראה היה מתבקש פה.
ובתוספת סטיק כרובית

בורגול וירקות

מה צריך?

1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
2 שיני שום קצוצות
מים
מלח, פלפל,פפריקה וכורכום

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים ויוצקים על הבורגול, מניחים לתפיחה לשעה
שוטפים ומסננים היטב.

מטגנים את הבצל להזהבה, כשזהוב מוסיפים את השום לדקה
ואח"כ את הגזר, מערבבים ומאדים כ- 10 דקות
מתבלים
מוסיפים 1/3 כוס מים
וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים
מערבבים את הירקות עם הבורגול המסונן




סטיק כרובית:

1 ראש כרובית  מחולק לפרחים ובהמשך לפרוס את הפרחים
תיבול:
מלח, שום כתוש,מיץ לימון

אחרי שפרחי הכרובית נבדקו ועברו אמבטיה במי חומץ
למען סלק כל מיני שרצים לא רצויים
שטפתי במים נקיים

ולמחבת לצריבת הפרוסות



כשלכל הפרוסות כבר היה צבע חום עמוק
העברתי אותן לתבנית חסינת אש
תיבלתי ב- 2  שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון ומלח
ולתנור בחום 180 מעלות כדי לרכך קצת את הכרובית



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה