יום רביעי, 12 באפריל 2017

עוגת גבינה פסחית



עוגת גבינה נהדרת, מתכון חדש לפסח,אני אוהבת את העוגות הקרמיות, 
אלו שאין צורך בקערה נוספת להקצפת חלבונים, 
מרקמה מוסי למרות שעברה אפיה כדת וכדין



הרכיבים לבסיס:



2 ביצים 
1/4 כוס סוכר
כף מיץ תפוזים
כף מיץ לימון

להקציף את הביצים בשלמות עם הסוכר 

להוסיף 2 כפות שמן
חצי כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל


בערבוב ידני להוסיף 1/4 כוס קמח תופח של אוסם כשל"פ
 ולצקת לתבנית עגולה 26

לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.

לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
40 גר' קמח תפו"א
25 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה::

לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי

לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות

העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז

היא תתיצב בקירור.

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
1 כף פודינג וניל

להקציף לקצפת נוקשה ולמרוח על העוגה

עוגת גבינה כמו כל עוגת גבינה ,במיטבה אחרי 24 שעות במקרר.





הכנתי גם בציפוי שמנת חמוצה מעורבת בסוכר וניל
יצא מעולה




8 תגובות:

  1. נראה מתכון מוצלח ומעניין.
    ברשותך שאלה:
    האם ניתן להכין את העוגה הזו גם ללא הבסיס? (לחסוך קצת קלוריות....)


    :-)

    חג שמח

    השבמחק
  2. לא היתי מכינה את העוגה ללא בסיס

    השבמחק
  3. להעמיד דברים על דיוקם, הכוונה לקמח אוסם כשל"פ - אלו שקיות קטנות של 200 גר'תערובת קמחים כשרים לפסח

    השבמחק
  4. במקום קמח תפוח אדמה מה את ממליצה??

    השבמחק
    תשובות
    1. יותר פודינג ולמי שמשתמש בפסח- קורנפלור

      מחק
  5. במקום קמח תפוח אדמה מה את ממליצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו שכתבתי קודם, להוסיף פודינג או קורנפלור למי שנוהג לאכול בפסח

      מחק