יום רביעי, 3 במאי 2017

בוטנים וקשיו בקרמל -

לא משקיעים בממתקים יותר מידיי

אבל צריך
כי זה כיף
בארוחות רבות משתתפים אני אוהבת שיש על השולחן כמה סוגי קינוחים
כן, יש קינוח אישי, ויהיו עוד כמה קינוחים על השולחן למי שרוצה עוד
ותמיד יהיו כאלה
בשבילם הממתק הזה
סוג של פיצוחים על השולחן
אבל מיוחדים





רכיבים:

200 גרם (1 כוס) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) מים
60 גרם (3 כפות) דבש (אפשר להמיר למייפל)
5 גרם (1 כפית) מלח ים אטלנטי גרוס
2 גרם (1/2 כפית) אבקת  אפייה (כן, כן זו לא טעות אבקת האפיה תורמת למרקם הסופי של הממתק)
180 גרם בוטנים קלויים וקלופים
180 גרם קשיו קלוי (אפשר להמיר לאגוזים אחרים אהובים)
25 גרם חמאה רכה



אופן ההכנה:

במחבת רחבה שמים סוכר, מים, דבש ומלח ומבשלים עד שנוצר קרמל בגוון ענברי.
כשהקרמל מוכן מוסיפים פנימה אבקת אפייה, בוטנים וקשיו ומערבבים היטב עד שכל האגוזים מצופים בשכבת קרמל.
מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת.
יוצקים את תערובת האגוזים על גבי נייר אפייה ומשטחים במהירות בעזרת כף לשכבה אחידה בעובי של כחצי ס"מ


מניחים לאגוזים המקורמלים להתקרר בטמפרטורת החדר עד התייצבות מוחלטת.
באמצעות סכין ארוכה חותכים לחתיכות קטנות.




שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (ובימי הקיץ עדיף בכלי אטום היטב במקפיא).


המתכון מהבלוג עוגיונט,
במתכון המקורי  שברי הבוטנים בקרמל צופו בשוקולד
חשבתי שזה כבר יותר מידיי
אז ויתרתי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה