יום ראשון, 28 במאי 2017

לזניה ספירלות זוקיני

מצאתי לי מתי להכין את המתכון הזה, אני חושבת שעברתי לפחות ארבעה מרכולים
לחפש את הזוקיני המבוקשים , 
כן ברור  שאפשר להכין מקישואים רגילים
אבל כשאני נדלקת על משהו אז שום דבר לא יגרום לי לוותר, 
והצבע הירוק העז של הזוקיני יחד עם האדום של הרוטב
עשה לי משהו
בקיצור דקה אחרי יאוש ביקשתי מהג'וניורית לנסות בעוד חנות ירקות וראה זה פלא
היו שם זוקיני בשפע, על המחיר לא נדבר...המנה לארוחה חגיגית, אז לא שואלים...

אכן מנה מיוחדת ושווה את ההתעסקות




רכיבים:

3-4 קישואים או זוקיני לא קלופים, פרוסים לפרוסות דקיקות לאורכם





רוטב עגבניות:

 1כף שמן זית
1 בצל קצוץ
400 גר' עגבניות קצוצות
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית בזיליקום יבש
1 עלה דפנה
מלח פלפל לטעם

2 כפות פרמזן מגוררת שמוסיפים לרוטב שמכסה את הספירלות

מילוי:

800 גר' גבינת ריקוטה מלוחה
2 כוסות עלי תרד (למדוד כוסות דחוסות בעלים ואח"כ לקצוץ)
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
1 ביצה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
 250 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

תבנית חסינת אש בגודל 15X25

מתחילים עם הרוטב:

מזהיבים את הבצל בשמן זית, ואח"כ
מוסיפים את שאר חומרי הרוטב
מבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות.
לערבב מידי פעם כדי שהרוטב לא ידבק לתחתית הסיר
בסיום , לקרר ולהוציא את עלה הדפנה.

לשים בתבנית 2-3 כפות מהרוטב, לפזר ע"פ כל השטח

לערבב את חומרי המילוי

להניח פרוסת קישוא
למרוח ממילוי הגבינה, לטפטף מעט ממילוי העבגניות ולגלגל לספירלה





להעמיד בתבנית


 להעמיד בצפיפות את  הספירלות



 לערבב לשארית הרוטב 2 כפות פרמזן מגוררת

להניח בזהירות את הרוטב ע"פ הספירלות



לאפות בחום 190 מעלות כ- 45 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה