יום ראשון, 11 ביוני 2017

טארט שזיפים וקראמבל

הרבה פעמים המצאי במקרר מכתיב לי את התפריט
לא את כולו, אבל בהחלט מתחשבת במה שיש במקרר
ואם לא אשתמש -ייזרק
זה בדיוק מה שקרה כשראיתי את ערימות השזיפים בקערת הפרות
השזיפים שמשום מה לא נאכלו, למרות שהיו ממש מוכנים אדומים ומלאי עסיס
לא נורא, יצא טארט משגע, בעל צבעים יפייפים.





רכיבים: 

(לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, עם נייר אפייה בתחתית ומשומנת בשוליה)

לבסיס ולפירורים:

150 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק (אפשר להמיר באגוזי לוז קלויים וקלופים)
כוס ורבע (175 גרם) קמח
חצי כוס (100 גרם) סוכר
שליש כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מלח

למלית:

12 שזיפים אדומים ( ניתן להמיר באפרסקים / נקטרינות / משמשים)
1 כף  קמח
75 גרם סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
140 מ"ל קרם קוקוס
קורט מלח
רבע כפית קינמון


אופן ההכנה:

 להכנת הבצק והפירורים: מניחים את השקדים הטחונים, הקמח, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח בקערת המיקסר
 (עם וו גיטרה), ומערבבים היטב. 
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים רק עד להיווצרות פירורים גסים (כ-3-4 דקות).

מעבירים כ-3/4 מכמות הבצק לתבנית ומהדקים אותו לבסיס ולשוליים, עד לגובה של כ-3-4 ס"מ. 
מעבירים למקפיא לכ-20 דקות
 ובינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות. 
את יתר הפירורים שומרים בינתיים בקירור. 
מעבירים את התבנית לאפייה הישר מהמקפיא. אופים עד להזהבה קלה כ-13-15 דקות. 
אם הבצק צנח או תפח בזמן האפייה, מיד עם צאתו מהתנור מהדקים אותו בעדינות באמצעות כף אל התבנית. 
מצננים לחלוטין.

להכנת המלית: 

חוצים ומגלענים את השזיפים. פורסים כל חצי לכ-8 פרוסות דקות מערבבים עם הקמח והסוכר. 
מערבבים את שאר חומרי המלית  לבלילה אחידה וחלקה. 
יוצקים את הבלילה על גבי השזיפים. מ
פזרים מעל את יתרת בצק הפירורים. 
אופים כ-45 דקות, עד שהטארט מזהיב בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

 הטארט במיטבו לאחר קירור במקרר והוא נשמר כ-4 ימים בקירור.

* מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט.


הייתי חייבת להכין שוב ולפרוס

תראו כמה יפה 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה