יום רביעי, 28 ביוני 2017

סלט מלפפונים ונבטי חמניה

כל שבוע אותו הדבר
שוב יש מלא מלפפונים
כנראה לקניין שלי יש בעיה
הוא לא יכול בלי שקית מלפפונים ואנחנו לא אוכלים אותם מספיק מהר
אז סלט
כמובן
אבל כמה אפשר סלט מלפפונים בחומץ, גם זה כבר נותר מיותם במקרר אחרי השבת.
לא מזמן בדיוק מהסיבה הזאת שלנסות להתאמץ ולהשתמש במלפפונים
 נזכרתי בסלט טעים שהכינו במסעדה בבית הספר שלי
כן , כן פעם הייתה מסעדה בבית ספר, הייתה מיועדת לילדי מפתח בעיקר
מה שהיום פתרו בעזרת חברות קייטרינג שמספקות חמגשיות לתלמידים, פעם
היה מטבח ובמסגרת שיעור כלכלת בית לימדו אחראיות המטבח את הבנות
 לבשל,לערוך שולחן, לפנות
אף אחד לא הבריז מהשיעור הזה 
יש לי מהתקופה הזאת לא מעט מתכונים, אחד מהם
סלט מלפפונים, בצל ירוק, גזר וצנון בגבינה לבנה מתובל בפפריקה
 וטיפה  חרדל (זה כבר טוויסט שלי)
 כל כך טעים וארוחה נהדרת לימות הקייץ.

ולענייננו שילוב הירקות הזה לוקח אתי לסלט רענן בניחוח אסייאתי

רכיבים:

5 מלפפונים
3 גזר
20 צנוניות קטנות
חופן יפה של נבטי חמניה

רוטב:

4 כפות שמן
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
מיץ מחצי לימון
מלח,פלפל 

אופן ההכנה:

בסלט הזה המלפפונים עוברים חיתוך קצת שונה:
יש לחצות לאורך את המלפפונים ובעזרת כפית לרוקן את הגרעינים
כעת לפרוס לרוחה לפרוסות דקות
את הצנוניות והגזר לגרר על מגררת גסה
להוסיף את הנבטים

את הרוטב לצקת כמה שעות לפני האכילה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה