יום ראשון, 30 ביולי 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס ע"פ LEVAIN BAKERY הניו יורקית

כולה עוגיית שוקולד צ'יפס,
אבל מתכון משוחזר מבית המאפה הניו יורקי LEVAIN BAKERY
שהתגלגלתי אליו וממש דיגדג לי בידיים
וזה מה שעשיתי עם הקטנטנים אחה"צ 
לאחרונה הפסקתי להשתמש בשוקולד צ'יפס, אני מעדיפה לקצוץ שוקולד טוב
לקוביות קטנות, אבל לא מידיי קטנות, כדי שאפשר יהיה להרגיש את השוקולד בכל ביס
ותאמינו לי זה כל כך משדרג את העוגיה

רכיבים:

225 גר' חמאה
1 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1/3 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

להקרים את החמאה עם הסוכר
להוסיף את הביצים ותמצית הווניל ולהמשיך להקציף עד לקבלת קרם אחיד
לערבב את הקמח עם המלח, אבקת אפיה וסודה לשתייה ולהוסיף לקרם
לעבד לבצק, להוסיף את השוקולד

במקור הבצק מספיק ל- 8-10 עוגיות ענק, אני השתמשתי בכף חצי כדור
לגלידה לקבלת 16 עוגיות, תאמינו לי שגם הגודל שלהן ממש גדול



אפיתי בחום 210 מעלות 9-11 דקות 


לקרר עד שהעוגייה תתייצב


אפשר לעשות אותן קטנות יותר, ככה שלא נרגיש חזירים
כשאנחנו מנשנשים עוגייה

בעזרת כפית להוריד לתבנית תלוליות מהבצק, קיבלתי בערך 50 עוגיות
לאפות בחום 210 מעלות 6-7 דקות 
העוגייה לא צריכה להשחים, רק קצת להזהיב בקצוות
באמצע היא כמעט נאה
והיא מתייצבת בקירור.












האסוציאציה קוקיז אנד מילק מתאימה פה בול (למי שאוהב חלב)
אנחנו לא ממש צריכים תירוצים לאכול עוגיות
הצנצנת מלאה וזה מה שהיה צריך להוכיח






תגובה 1: