יום ראשון, 13 באוגוסט 2017

רוטב ירקות ליד קוסקוס

אני הרי תמיד מחפשת שינויים וגיוונים
טעמים חדשים,צבעים חדשים
את המתכון הזה גיליתי בבלוג מטבח מקומי של לימור תירוש 
וחשבתי שיהיה מעניין לנו, שיניתי בקטנה.
תבשיל ירקות לגמרי אחרת משתלב מצויין ליד מנת קוסקוס, 
אבל בכיף ילך עם אורז ואפילו עם פירה תפו"א



רכיבים

3 כפות שמן זית
1 בצל סגול פרוס
3 ענפי סלרי אמריקאי פרוסים דק
6-8 עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות 
1/2 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים MUTTY
5 שיני שום קלופות
1 חציל קלוי 
חצי כפית מ: מלח, פלפל, כורכום ופפריקה מתוקה או מעושנת
1 כוס מים
חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:

 בסיר שטוח מזהיבים את הבצל בשמן הזית מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עוד מספר דקות



. מוסיפים את עלי המנגולד  ומטגנים עד התרככות העלים. 


 מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, מים, יין ואת בשר החציל הקלוי שנקצץ



מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה על בעבוע חזק. מכסים,
 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כחצי שעה.

ליד המנה אפשר להגיש את הירקות האפויים הללו

ירקות צלויים:

2 בטטות קטנות, קלופות, חצויות וחתוכות לשמיניות
1 כרובית קטנה-בינונית (600 גרם לערך),  וחתוכה לשמיניות
1/2 כרוב אדום קטן (500 גרם) שטוף וחתוך לשמיניות

1 שומר, שטוף וחתוך לשמיניות

שמן זית
מלח
פלפל שחור
טימין

מחממים תנור ל- 200 מעלות. 
מרפדים תבנית צלייה גדולה בנייר אפייה 
ומניחים בה את כל הירקות המיועדים לצלייה. 
יוצקים שמן זית, זורים מלח,טימין ופלפל ומערבבים. 
 וצולים בחלק העליון של כ- 40  דקות.  עד השחמת  והתרככות של  הירקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה