יום ראשון, 6 באוגוסט 2017

ארוחת שבת חלבית,אלא מה?


ימי שישי הארוכים והשעה המאוחרת בה אנחנו מגיעים לסעודת שבת כבר כאן
כבר לא מתחשק לרדת על צלי בקר או נתח רוסטביף וגם עוף בתנור
פחות עושה לנו את זה, 
מבחינתי אנחנו עוברים ל"מדי קייץ" כמובן שהכוונה לתפריט קייצי, קליל יותר.
חלבי מידיי גם לא הולך אצלנו, אז בעצם מחליפה את המנה הבשרית במנת דג כזה או אחר
ולמעשה התוספות לא כל כך משתנות.

תמיד נפתח בסלטים, ממרחים שונים ללפף בהם את החלה
השחקן החדש הפעם הוא כתומה ולוהטת, ממרח נהדר( של אפרת וייס) שחנכתי החורף,
לשמחת כולם, פיקנטי ומתאים לשימושים רבים

רכיבים:

1 ק"ג דלעת

2 בטטות גדולות

6-8 שיני שום

כוס דחוסה של עגבניות מיובשות- אני משתמשת באלה שמשומרים בשמן

חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית גדושה בזיליקום יבש

חצי כפית טימין יבש

שמן זית עד חצי כוס



את הבטטה והדלעת מבשלים לרמת "פירה" , מסננים היטב מנוזלים

טוחנים במעבד מזון  את הדלעת והבטטה , להוסיף בהדרגה את העגבניות עד שהכול נטחן למרקם חלק ,
 להוסיף את שיני השום , שמן הזית ולתבל …
לסגור בכלי סגור ( רצוי זכוכית ) לפחות 3 שבועות במקרר , ניתן להקפיא
 ( במקפיא זה מחזיק גם עד חצי שנה )



סלמון אפוי

הדבר שהכי חשוב להקפיד עליו לטעמי הוא לקנות סלמון טרי
מפה התיבול כבר משני, הסלמון כל כך טעים שממש לא צריך להכביר טעמים
הפעם 
ניסיתי למרוח את הנתחים בחרדל גרגרים, 
רוזמרין קצוץ, 
שום כתוש 
מעט שמן זית 
ומלח
יצא עסיסי וטעים, 
 השהייה בתנור הייתה מינימלית, בערך 22 דקות, 
הנתחים היו עבים וזמן הצלייה היה בול כדי להותיר אותם  עסיסיים.





הפעם היו לי גם מאותגרי סלמון
עבורם הכנתי שניצל מדג סול.
בשניצלים מעוף אני מדלגת על שלב הקמח והכל טוב
בדגים -ממש לא
שלב הקמח חשוב לשלמות הציפוי
לכן:
קערה 1: קמח
קערה 2: 3 ביצים טרופות ב1/4 - 1/2 כוס מים יחד עם כף גדושה חרדל דיז'ון
קערה 3: שקית פירורי לחם רגילים  עם כפית מלח, חצי כפית אבקת שום ומעט פלפל שחור

אני אוהבת להפשיר מראש את הדגים, להפטר מכל הקרח
להשרות במיץ לימון מלח ופלפל שחור לכמה שעות .
לאחר מכן להעביר את הנתחים בין הקערות ולטגן בשמן חצי עמוק





מאפינס פטריות דל פחמימות כפי שמתאים לנו

ממש קלי קלות

1/2 1 קופסת שימורי פטריות (השתמשתי בקופסא גדולה ועוד אחת קטנה, סה"כ    ג"ר)
3 ביצים
3 כפות מיונז
3 כפות בצל מטוגן
מלח,פלפל שחור

מערבבים, מחלקים לקוקוטים ואופים 180 מעלות כ- 40 דקות, פשוט כבר אמרתי?

 נשמר במקפיא מצויין.




מאפה כרובית, מתכון מ"מה את עושה כל היום" עם טיפה שינויים


רכיבים:
1 שקית כרובית קפואה (800 גר')
1 כפית מלח
בצלים סגולים
כפות שמן זית
⅓ כפית רוזמרין יבש 
6 ביצים 
חופן בזיליקום – עלים מארבעה ענפים – קצוצים
150 גרם פרמזן מגורד
120 גרם (כוס פחות כף גדושה) קמח 
שקית אבקת אפייה (10 גר')
¾ כפית כורכום
1 כפית גדושה מלח
½ כפית פלפל שחור (או יותר)
חמאה/שמן לשימון התבנית
1 כפית שומשום

אופן הכנה
– מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
 מפשירים את הכרובית, מסננים וקוצצים גס
 חותכים את בצל אחד לטבעות עבות (כחצי סנטימטר), בוחרים כ-15 טבעות יפות לקישוט ושמים בצד.
את כל שאר הבצלים קוצצים קטן.
 מחממים את שמן הזית במחבת קטנה ומוסיפים את הבצל הקצוץ והרוזמרין. 
מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים כעשרים דקות עם ערבוב מידי פעם, 
עד שהבצל מתרכך. מכבים את האש.
 בקערה גדולה מערבבים את הביצים, מוסיפים את הבזיליקום,
 הפרמזן, את הבצל המטוגן (כולל השמן), הכרובית, הקמח, אבקת האפייה 
וכל התבלינים. מערבבים היטב.
 משמנים תבנית עגולה 24 ס״מ. מפזרים שומשום
 מעבירים בזהירות את הבלילה לתבנית, 
ומקשטים בטבעות הבצל ששמרנו בצד. דוחפים את הטבעות טיפה פנימה.
אופים כ-45-50 דקות עד שהפשטידה יציבה, זהובה ושחומה בצדדים.





לפינת הפחמימות נבחרו הפעם תפוחי אדמה קטנטנים
אלה שמיועדים גם להכנה במיקרו
אז ריככתי אותם 8 דקות במיקרו
העברתי לתבנית חסינת אש
עירבבתי 1/2 מיכל שמנת לבישול (150 מ"ל בערך)
יחד עם כפית גדושה חרדל
מלח ופלפל
יצקתי על תפוחי האדמה שהספקתי לחצות
ולתנור לחצי שעה..




סלט כרוב ועוד פעם הסלט הזה היה אורח שבועי על שולחן השבת
גיוונים שינויים ושאר אילוצים
די דחקו אותו מחוץ לתפריט שלי
אך בתור סלט שווה (ואין לי הרבה כאלה) חייבת להעלות את המתכון

פשוט להכנה:


1/4 ראש כרוב פרוס לפרוסות דקות
1 כוס אפונה קפואה חלוטה במים רותחים
עירית חתוכה או גבעולים דקים של בצל ירוק

חופן פרוסות שקדים קלויות


רוטב:

1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
1 כף סוכר
מלח

מסננים את האפונה, מערבבים את כל החומרים

ומניחים לכמה שעות לספיגת טעמים




ולקינוח עוגת גבינה משו משו

רכיבים:

תבנית 26 

לבסיס:
1 חב' עוגיות אוריאו מרוסקות (175 גר')
75 גרם חמאה מומסת

למלית:

6 ביצים L מופרדות
500 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת 25% שומן
400 מ"ל שמנת חמוצה
70 גרם קורנפלור
30 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות סוכר

לציפוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב

עוגיות אוריאו מרוסקות לקישוט

אופן ההכנה:

תחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
מערבבים עוגיות מרוסקות  וחמאה מומסת עד שמתקבלת תערובת לחה במרקם של חול רטוב.
מעבירים את התערובת לתחתית התבנית ומהדקים לשכבת בסיס.
אופים במשך 8-10 דקות עד להתייצבות ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.

מנמיכים את חום התנור ל-155 מעלות .

מלית גבינה: 

בקערה גדולה טורפים יחד חלמונים, גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, קורנפלור, קמח ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. 
מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה מהירה, 
וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף גמיש ורך.
מקפלים את קציפת החלבונים לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי ואופים במשך 60-75 דקות 
 עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון ורוטטת מעט במרכזה. 
במהלך האפייה העוגה תופחת מעבר לגובה התבנית, אך לאחר קירור חוזרת לגובה המקורי.
פותחים את דלת התנור לאחר האפייה ומשאירים את העוגה בתוכו (מכובה כמובן) במשך כשעה.
מצננים לחלוטין במקרר במשך 5-6 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).

ציפוי: 
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וחלב 
עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות צפופות על גבי העוגה.
מקשטים בעוגיות מרוסקות ומגישים.








תגובה 1: