יום ראשון, 7 בינואר 2018

צלי כתף בקר בפטריות וערמונים

בסופו של דבר פרוסות בקר הן המנה העיקרית האולטימטיבית 
גם טעים
גם השקעה נמוכה בהכנה
וזה מה שקובע בסופו של דבר
אז קבלו מתכון נהדר לצלי שמשלב יין טוב פטריות וערמונים




רכיבים :

נתח בשר כתף מס 5 טרי או קפוא במשקל של קילו וחצי עד 2. 

2 בצלים

3 עלי דפנה, 5 גרגרי פלפל אנגלי,חצי כפית גרגרי פלפל שחור חצי כפית פפריקה כף מלח

סלסלת  פטריות שמפיניון.

100 גר' ערמונים מוכנים לאכילה

פפריקה,פלפל ,פפריקה יין אדום, אבקת מרק פטריות,אבקת מרק בצל.

1 כוס יין אדום

אופן ההכנה :

שמים את הנתח בתוך סיר עם מים  עלי דפנה  גרגירי פלפל אנגלי, פפריקה

אני מכינה בסיר לחץ -מבשלת שעה מרגע שמתחיל לצאת קיטור

בסיר רגיל משך הבישול יתארך לשעתיים.

מוציאים את הנתח מהנוזלים ושמים להתקרר

את הנוזלים מסננים ושומרים לשלב הבא

למחרת:

פורסים את הנתח לפרוסות
פורסים 2 בצלים ומטגנים להזהבה על אש קטנה
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ומוסיפים לסיר
מוסיפים גם כף שום כתוש
ומאדים כ- 5 דקות

מוסיפים  את היין ,  3 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר.
ומביאים לרתיחה!

מתבלים:

כף אבקת מרק פטריות,
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח -אם צריך (תטעמו)
ונותנת לזה להתבשל עוד 5 דקות.


מכניסים את פרוסות הבשר לרוטב.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 40 דקות.

בודקת שוב עם מזלג שהוא רך.אם לא נותנת לו עוד כמה דקות בישול.



כדי להשלים את המנה תוכלו להגישה לצד כרובית מוקפצת ופירה תפו"א



את הכרובית החלוטה מטגנים להשחמה ולבסוף
מתבלים בשום כתוש, מלח ופטרוזיליה קצוצה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה