יום חמישי, 18 בספטמבר 2014

סימנים לראש השנה




ארוחת ראש השנה היא לא סתם עוד ארוחת חג
הסעודה נפתחת במנות קטנות מיוחדות,
אלו "הסימנים" שאכילתם מלווה בברכות "יהי רצון" שאנחנו מאחלים 
לעצמנו ולכל עם ישראל 
לקראת השנה החדשה.

ומה נמצא על הצלחת שכל סועד מקבל?

תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום 
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר

מרקחת תפוחים:

מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם


אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר  מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת

אפשר גם אחרת
הפעם בישלתי את התפוחים בשלמותם
יצא סוף הדרך
השתמשתי בתפוחים אדומים הכי קטנים שמצאתי(8 יח')
מים - 1 ליטר, להשריה.
3 כפות מיץ מחצי לימון טרי - להשריה.
מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
סוכר - 800 גרם
סוכר וניל - אריזת נייר (10 גרם)
מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל), מיץ מלימון שלם טרי.
מקל קטן קינמון 
3 ראשי ציפורן

אופן הכנה 

 לקלף את התפוחים ולהוציא את הליבה בעדינות.
 להשרות את התפוחים כ- 5 דקות בליטר מים ומיץ מחצי לימון 
כדי שלא ישחירו (שהתפוחים לא יישארו בחוץ אפילו לרגע אחרת הם ישחירו).
 בינתיים לערבב בסיר את המים, הסוכר, סוכר הוניל ומיץ מהלימון השלם.
 לסדר את התפוחים על הסוכר ולהביא לרתיחה על להבה נמוכה עד שהסוכר יימס לאט.
 להמשיך לבשל כשעה על להבה נמוכה במצב רתיחה כל הזמן, 
מדי פעם להפוך את התפוחים בעדינות כדי שיישארו שלמים בסוף.

אחרי שעה להוסיף את הקינמון והציפורן ולבשל עוד כמה דקות  
רכים, מבריקים, שלמים ואפילו דביקים מעט




ריבת סלק:

רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים


אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים


המתכון מהבלוג של מרילין


סלט לוביא:(רוביא)


מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך. 
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
 מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח  ופלפל שחור 
ומערבבים 

המתכון מהבלוג של מרילין עם התאמות שלי



מרקחת חבושים:

קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר 
מחשבים לכל קילו פרי  חצי קילו סוכר

מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן

 ומביאים לרתיחה.

 ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. 
מצננים ומאחסנים בצנצנת.


עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר


מרמלדת חבושים:


רכיבים:

600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים  וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין  תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.

לחתוך לריבועים ולהגיש.

הגשתי מעוטר במעט קוקוס 



אפשר גם לבשל את החבושים סוג של לפתן

קילו חבושים קלופים ומגולענים
1 כוס סוכר
2 ראשי ציפורן
מים לכיסוי + 4 ס"מ מעל החבושים
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה
עד שמאדים ומתרכך
יש להוסיף מים תוך כדי כדי שישאר נוזל


שומשומיות:

אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי

1/3 כוס סוכר 
2 כפות דבש 
300 גרם שומשום 

לבשל דבש יחד עם סוכר עד שזה נמס........ 
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת. 
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף) 
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
 לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום

שומשומיות קצת אחרת

150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים

מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר





אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק



לביבות כרישה 
(בערך 20 לביבות בגודל כף)



רכיבים:

6 כרישות טריות וקטנות

1/4 כוס שמן

3 שיני שום קצוצות

טימין 

3 ביצים

מלח

פלפל שחור -מעט

2-3 כפות פירורי לחם

שמן לטיגון

אופן הכנה:

לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה 

חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול

פורסים דק 

מבשלים במים כ- 20 דקות

מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים

 צרים קציצות ומטגנים

אפשר גם אחרת

להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר

להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות




גזר:

כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו

גם בבית הוריי

ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי

חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות

כי רק ככה הסימן יעבוד

ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??


רכיבים

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

 מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.

לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול

ומבשלים על אש קטנה

עד שהגזר מתרכך

תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש

כך שיהיה מתוק מתוק. 

שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?

בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה 



מסורת שמסורת כשראיתי את המתכון של תום פרנץ לסופלה גזר מלכותי
שום דבר לא עצר אותי
זה גזר
מתאים לי לסימנים ושכל אחד יבחר מאיזה גזר בא לו להתברך

רכיבים:

1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לטבעות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
6 ביצים טרופות
150 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) רכה מאוד
1/2 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון


אופן ההכנה:

השתמשתי בקוקוטים קטנים מנייר יצאו לי כ- 30 יחידות

מבשלים את הגזר במים מומלחים קלות עד שמתרכך
מסננים ומקררים

 מעבירים את הגזר למעבד מזון יחד עם שאר הרכיבים, חוץ מהקמח
  וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתאחד

4. מעבירים את התערובת לקוקוטים. אופים כ-45 דקות, 
עד שהסופלה יציב למגע, וקיסם שננעץ בו יוצא יבש. מגישים חם.



גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים

ובהמשך מרק דלעת (קרא)

את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד

אופן ההכנה:

3 כפות שמן זית  
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) 
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס
  

+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות. 
 מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה. 
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.



את הרימון אנחנו אוכלים בערב השני

כפרי חדש   

                 
התחלתי לסחוט את הרימונים ולהכין מהמיץ - סורבה

למיץ מוסיפים אותה כמות של סירופ סוכר

(להכנת סירופ סוכר: מרתיחים  ליטר מים עם 750גר' סוכר ומבשלים 5 דקות

מקררים היטב

מעבירים למכונת גלידה

מקפיאים לפי הוראות הצרן.

ולמי שאין מכונת גלידה, ניתן להקפיא את הנוזל

ולהקציף אותו במקצף יד פעמיים במהלך תהליך ההקפאה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה