יום רביעי, 1 ביולי 2015

טארט אגוזים

כבר מזמן לא הכנתי טארט שכזה וכששזפו עיניי את התמונות המגרות בבלוג ביסים
החלטתי שהגיע הזמן והפעם גם לא כקינוח אישי אלא כטארט גדול
חלום
אין מילה אחרת לתאר




נתחיל מהבצק שיוצא פריך כמו שלא הכרתי עד כה

רכיבים:

90 גר חמאה-קוביות השתמשתי במחמאה

1 כף שמן קנולה

3 כפות מים

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

150 גר קמח (1 כוס מעט מעוגלת של קמח)

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרו חמאה יחד עם שמן, סוכר, מלח ומים.
מוסיפים את הקמח,מערבבים במהירות עם כף, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
מעבירים לתבנית טארט 26 ס"מ
 כשהבצק קריר מספיק למגע,
משטחים עם היד לכיסוי הדפנות והתחתית.
לצורך אפיה עיוורת מניחים על הבצק נייר אפיה מכוסה בשעועית
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות לאפיה ראשונית של 10-12 דקות עד לקבלת בצק זהוב.



בעת שהבצק מתקרר מעט מכינים את המילוי:

למילוי

1 כוס סוכר

3 כפות מים

3/4 כוס שמנת מתוקה השתמשתי בשמנת צמחית

300 גר' (1/2  2 כוסות) אגוזים מעורבים-  פקאן,  ומלך  שלמים או קצוצים גס

1/2 כפית קינמון

1/8 כפית מלח



מכינים את הקרמל, 

בזמן ההכנה נשארים ליד הסיר, קרמל לא נוטשים על האש!

 מערבבים קצרות את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה (בועות גדולות וצבע שקוף).




 מדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות מעגליות- זה יגרום לסירופ להתערבב באופן אחיד כי לרוב הדפנות מזהיבות מהר יותר מהמרכז, אין צורף בכף.



צבע הקרמל מתחיל להשתנות, כשהצבע מספיק חום אבל ממש לא נוטה לחום שחור




מוסיפים את השמנת ומערבבים



מוסיפים את האגוזים וחצי מכמות הקינמון

מערבבים ומקררים מעט

בוזקים את שארית הקינמון על הבסיס האפוי

יוצקים את האגוזים המקורמלים, משטחים ומעבירים לתנור

15 דקות בחום 180 מעלות




כאמור המתכון מהבלוג ביסים עם שינויים שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה