יום ראשון, 25 בפברואר 2018

עוגיות זה פורים זה משלוחי מנות

לא צריך לחשוב יותר מידי על משלוח מנות
עוגיות ומשקה וסגרנו הפינה
משקאות אני מכינה לבד כי אף אחד לא מוכר כל כך טעים (וחריף) כמו שאני מכינה בבית
ועוגיות? יש לי מפלצת חמודה שבגללה ועבורה אני עובדת כל השנה על העשרת מלאי המתכונים
כך שכשמגיע החג
צריכה רק לדאוג לאמצעי אריזה מגניבים

קבלו את העוגיות המוצלחות שמצאתי באתר של חן ואלון קורן, 
לקח לי שבועיים עד שהקניין מצא לי את תה הצמחים המבוקש
 "חמדת השקד", נסו להריח את השקיק , מין ריח ממכר של ביסקויטים פתי בר ועוד 
וכשהתכולה נטחנית ומוספת לבצק העוגיות
אין מילים... (כי הפה מלא... בעוגיות)




עוגיות חמדת השקד (רק השם עושה נעים בפה)

רכיבים:

200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל איכותית 
250 גרם קמח
רבע כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות מיץ תפוזים או יותר -עד שהרכבים מתאחדים לגוש בצק
ו…… תוכן מ-2.5 תיונים בטעם חמדת השקד
קליפה מגוררת מחצי תפוז

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. 
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את המחמאה עם 100 גרם סוכר ותמצית וניל במהירות גבוהה, 
עד לתערובת קרמית אחידה.
במטחנת תבלינים טוחנים את תוכן התיונים יחד עם שקית סוכר וניל לתערובת דקה
 (אפשר לדלג על הטחינה אבל העוגיה תצא פחות רכה ונימוחה)
 בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים ומוסיפים את תערובת הסוכר ותכולת התיונים.
 מוסיפים את היבשים למיקסר תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
 מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומערבלים רק עד שנוצר בצק (וזהו).
 מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלק מגלגלים לגליל מהודק בקוטר 3-4 ס"מ. 
אם הבצק נדבק לכם מעט אפשר לקמח מבחוץ. 
 מניחים את הגלילים במגש ומקפיאים לפחות ל-15 דקות. 
 בעזרת סכין חדה חותכים את הגלילים לפרוסות  בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבנית. 
אופים את העוגיות כ-20 דקות עד להשחמה, ומצננים. 

אה... ותעשו לכם טובה ישר תכינו כמות כפולה כי ה- 60 עוגיות שמתקבלות מתחסלות במהירות.








וארוזות:



עוד רעיון אהוב 

בראוניז

כן נכון יש מלא מתכונים
אבל זה משהו מיוחד, המתכון קל להכנה
אז תטרחו ותשיגו קקאו שווה
כי עליו יקום ויפול המתכון
ראו הוזהרתם!!

אגב את הבראוניז (שמכינים בסטרבקס) האלה מכינים בתבנית תנור
ככה שיש הרבה מהם.

רכיבים:

1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
4 כפיות תמצית וניל שווה
1 כוס קמח
1 כוס קקאו מסונן
1/4 כפית מלח
2 כוסות שוקולד צ'יפס, אני מעדיפה שוקולד קצוץ
ולמתכון השתמשתי בשוקולד מריר ושוקולד לבן

אופן ההכנה:

מערבבים את השמן עם הסוכר
מוסיפים את הביצים וטורפים היטב
מוסיפים את שאר החומרים היבשים ולבסוף את השוקולד הקצוץ
מערבבים, משטחים בתבנית מצופה בנייר אפיה

אופים בחום 170 מעלות כ- 25 דקות.










כדי לאזן בצבעים קוביות בלונדיז משוקולד לבן


 תבנית ח"פ בגודל דף A4 עדיף לרפד אותה בנייר אפיה שקצותיו בולטים החוצה.
 מבחינת כמות חתכתי קוביות קטנטנות  יצאו לי 81 קוביות 

רכיבים:

150 ג' חמאה
400 ג' שוקולד לבן
3 ביצים
1/2 כוס פחות כף וחצי סוכר לבן
10 ג' (שקית אחת) סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
1 כוס שוקולד צ'יפס לבנים


אופן ההכנה:


 ממיסים חמאה וחצי מהשוקולד הלבן (200 ג') בסיר או במיקרוגל.
 מוסיפים את שאר השוקולד הלבן ומערבבים היטב. מניחים בצד.
 מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר,  עד עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. 
מתחילים במהירות נמוכה ומעלים בהדרגה.
 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ואח"כ את הקמח. 
מקפלים לתערובת, עד להטמעה.
 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה בעדינות.


יוצקים לתבנית ואופים בחום 180 מעלות, 35 דקות, 
או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. 

 מצננים , מחלצים (בשביל זה השארנו את קצוות נייר האפיה הבולטים)
 ומניחים על רשת לצינון מלא.
כשהעוגה קרה לגמרי ניתן לסמן את הריבועים ולחתוך






 המשלוח לא מוכן ללא עוגיות שוקולד צ'יפס אוטנטיות


עוגיות שוקולד צ'יפס צ'ואיות ענקיות



תגובה 1: